KARLOVAC – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Wed, 20 Jun 2018 09:24:04 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 Zbog požara na krovu tvornice evakuirani radnici Wienerbergera – srećom, tek kao dio scenarija vatrogasne vježbe http://kaportal.rtl.hr/zbog-pozara-na-krovu-tvornice-evakuirani-radnici-wienerbergera-srecom-tek-kao-dio-scenarija-vatrogasne-vjezbe/ http://kaportal.rtl.hr/zbog-pozara-na-krovu-tvornice-evakuirani-radnici-wienerbergera-srecom-tek-kao-dio-scenarija-vatrogasne-vjezbe/#respond Wed, 20 Jun 2018 09:15:26 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327373 Radnici Wienerbergera na Ilovcu danas su bili evakuirani zbog požara na krovu tvornice. Ovog puta srećom nije bilo stvarne opasnosti jer se radilo o vježbi kakvu, pojasnio je zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade, po zakonu svake dvije godine moraju odraditi sve pravne osobe u svojim objektima, tvrtkama i ustanovama. – Iz tog razloga kontaktiraju našu vatrogasnu …

Objava Zbog požara na krovu tvornice evakuirani radnici Wienerbergera – srećom, tek kao dio scenarija vatrogasne vježbe pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Radnici Wienerbergera na Ilovcu danas su bili evakuirani zbog požara na krovu tvornice. Ovog puta srećom nije bilo stvarne opasnosti jer se radilo o vježbi kakvu, pojasnio je zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade, po zakonu svake dvije godine moraju odraditi sve pravne osobe u svojim objektima, tvrtkama i ustanovama.

– Iz tog razloga kontaktiraju našu vatrogasnu službu. u ovom slučaju smo odgovorili, izašli u susret i zajednički odradili vježbu. Nama je to operativno zanimljivo, upoznajemo se sa situacijom na terenu i u slučaju stvarnog događaja bit će nam lakše odraditi intervenciju, rekao je Rade.

Tvrtka će, dodao je, evakuirati prostorije i eventualno početi gašenje požara do dolaska vatrogasaca. Vatrogasci, u ovom slučaju DVD Hrnetić Novaki uz pomoć JVP Karlovac radili su na vježbi gašenja objekta – krovišta.

KAportal.hr

Objava Zbog požara na krovu tvornice evakuirani radnici Wienerbergera – srećom, tek kao dio scenarija vatrogasne vježbe pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/zbog-pozara-na-krovu-tvornice-evakuirani-radnici-wienerbergera-srecom-tek-kao-dio-scenarija-vatrogasne-vjezbe/feed/ 0
Gužva na autocesti: U zoni radova između Jastrebarskog i Karlovca vozi se u koloni dugoj 1,5 kilometara http://kaportal.rtl.hr/u-zoni-radova-izmedu-jastrebarskog-i-karlovca-vozi-se-u-koloni-dugoj-15-kilometara/ http://kaportal.rtl.hr/u-zoni-radova-izmedu-jastrebarskog-i-karlovca-vozi-se-u-koloni-dugoj-15-kilometara/#respond Wed, 20 Jun 2018 07:35:03 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327367 U zoni radova na autocesti A1 između čvorova Jastrebarsko i Karlovac vozi se u koloni, javlja Hrvatski autoklub. Kolona duga oko 1,5 kilometara nastala je u smjeru Karlovca između 30. i 32. kilometra pa iz HAK-a pozivaju vozače na strpljenje. KAportal.hr

Objava Gužva na autocesti: U zoni radova između Jastrebarskog i Karlovca vozi se u koloni dugoj 1,5 kilometara pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto arhiva

U zoni radova na autocesti A1 između čvorova Jastrebarsko i Karlovac vozi se u koloni, javlja Hrvatski autoklub.

Kolona duga oko 1,5 kilometara nastala je u smjeru Karlovca između 30. i 32. kilometra pa iz HAK-a pozivaju vozače na strpljenje.

KAportal.hr

Objava Gužva na autocesti: U zoni radova između Jastrebarskog i Karlovca vozi se u koloni dugoj 1,5 kilometara pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-zoni-radova-izmedu-jastrebarskog-i-karlovca-vozi-se-u-koloni-dugoj-15-kilometara/feed/ 0
Ostvarena zanimljiva suradnja mlade karlovačke umjetnice i tvrtke Reta http://kaportal.rtl.hr/mlada-karlovacka-umjetnica-ostvarila-suradnju-s-retom-oni-joj-daju-materijal-za-radove-ona-se-oduzila-zanimljivim-uratkom/ http://kaportal.rtl.hr/mlada-karlovacka-umjetnica-ostvarila-suradnju-s-retom-oni-joj-daju-materijal-za-radove-ona-se-oduzila-zanimljivim-uratkom/#respond Wed, 20 Jun 2018 06:38:17 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=325939 Suradnja mlade karlovačke umjetnice Lane Krnić i poduzeća Reta d.o.o. dovela je do nastanka zanimljive instalacije, logotipa Rete napravljenog od konca i čavala. Lana, koju Karlovčani poznaju i pod pseudonimom Skindread, u svome radu često koristi razne građevinske materijale, a ovog puta napravila je logotip Rete koji će krasiti ulazni prostor nove upravne zgrade Rete …

Objava Ostvarena zanimljiva suradnja mlade karlovačke umjetnice i tvrtke Reta pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Lana Krnić i direktor Rete Marko Kalčić

Suradnja mlade karlovačke umjetnice Lane Krnić i poduzeća Reta d.o.o. dovela je do nastanka zanimljive instalacije, logotipa Rete napravljenog od konca i čavala.

Lana, koju Karlovčani poznaju i pod pseudonimom Skindread, u svome radu često koristi razne građevinske materijale, a ovog puta napravila je logotip Rete koji će krasiti ulazni prostor nove upravne zgrade Rete koja se nalazi tik do njihovog proizvodnog pogona u poslovnoj zoni na Ilovcu.

– Bavim se fotografijom, grafičkim dizajnom i slikarstvom a već neko vrijeme string artom, tehnikom izrade umjetničkih instalacija pomoću čavlića i konca. Došlo je do suradnje s Retom koja mi je donirala materijal, pa je tako i nastala ova instalacija – logotip Rete, kazala nam je Lana koja je od 2014. i članica karlovačkog ULAK-a. Kako je dodala, prilika za sudjelovanjem u osmišljavanju i organizaciji raznih evenata, potaknuli su joj želju za učenjem novih vještina.

Tu je došlo do bavljenja fotografijom i grafičkim dizajnom a zadnjih godinu dana string artom. Tehnika omatanja niti oko čavlića na drvenim podlogama daje prostora za širok spektar motiva ili pak kompleksnih i zanimljivih geometrijskih oblika, koji se mogu uklopiti u svaki prostor kao poklon za razne prigode ili neobični (vjenčanja, rođendani, rođenja, krštenja, diplome…) i nesvakidašnji dekor.

Za ovaj zanimljivi uradak iskoristila je točno 1.055 čavlića i 720 metara konca.

– Reta je prošle godine u Poduzetničkoj zoni na Ilovcu otvorila novi proizvodni pogon, a investicija je vrijedna čak 42 milijuna kuna. Projekt koji je u konačnici doveo i do otvaranja novih radnih mjesta je podržao Fond za regionalni razvoj kroz fondove Europske unije. Bijele zidove upravne zgrade sad će krasiti Lanina instalacija, rekao nam je voditelj marketinga Alen Belavić.

KAportal.hr

Objava Ostvarena zanimljiva suradnja mlade karlovačke umjetnice i tvrtke Reta pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/mlada-karlovacka-umjetnica-ostvarila-suradnju-s-retom-oni-joj-daju-materijal-za-radove-ona-se-oduzila-zanimljivim-uratkom/feed/ 0
Javna priznanja Grada ovaj put samo jednoj tvrtki, ali dobiva ih desetoro zaslužnih Karlovčana, pogledajte kojih http://kaportal.rtl.hr/javna-priznanja-grada-ovaj-put-samo-jednoj-tvrtki-ali-dobiva-ih-desetoro-zasluznih-karlovcana-pogledajte-kojih/ http://kaportal.rtl.hr/javna-priznanja-grada-ovaj-put-samo-jednoj-tvrtki-ali-dobiva-ih-desetoro-zasluznih-karlovcana-pogledajte-kojih/#respond Wed, 20 Jun 2018 05:02:07 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327006 Jedanaest javnih priznanja – dvije Nagrade Grada Karlovca, te devet Plaketa bit će ove godine dodijeljeno za Dan grada, 13. srpnja, odlučilo je Gradsko vijeće jednoglasno. Nagrade će dobiti dr. Josip Žunić i, posthumno, Zeke Šehi – Zeko, a Plakete Albert Gajšak, Katica (Mataković) Milčić, Jovan Zec – Hase, Viktor Vidović, Jelka Glumičić, OPG Dijana …

Objava Javna priznanja Grada ovaj put samo jednoj tvrtki, ali dobiva ih desetoro zaslužnih Karlovčana, pogledajte kojih pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Prošlogodišnji dobitnici javnih priznanja

Jedanaest javnih priznanja – dvije Nagrade Grada Karlovca, te devet Plaketa bit će ove godine dodijeljeno za Dan grada, 13. srpnja, odlučilo je Gradsko vijeće jednoglasno.

Nagrade će dobiti dr. Josip Žunić i, posthumno, Zeke Šehi – Zeko, a Plakete Albert Gajšak, Katica (Mataković) Milčić, Jovan Zec – Hase, Viktor Vidović, Jelka Glumičić, OPG Dijana Prpić, Zlatko Petrlin, KIM i Dragutin Lukić.

Dr. Žunića predložila je “njegova” Opća bolnica Karlovac, Zeku Šehija Unija Albanaca u RH, Udruga Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu, Zajednica Albanaca Karlovačke županije i karlovački župan Damir Jelić, Alberta Gajšaka i Dianu Prpić Savjet mladih Karlovca, Katicu Milčić karlovačka Sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara, kao i Jovana Zeca, Viktora Vidovića Hrvoje Hoffman, grupa građana Jelku Glumičić, Zlatka Petrlina karlovačko Udruženje obrtnika, KIM je predložila HGK Županijska komora Karlovac, a Dragutina Lukića DVD-i Šišljavić i Koritinja, NK Šišljavić, LU Zec Šišljavić, udruga Šišljavić u srcu, župa sv. Josip Šišljavić i Lovački savez Karlovačke županije.

Laureatima će priznanja biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na rođendan Karlovca.

KAportal.hr

Objava Javna priznanja Grada ovaj put samo jednoj tvrtki, ali dobiva ih desetoro zaslužnih Karlovčana, pogledajte kojih pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/javna-priznanja-grada-ovaj-put-samo-jednoj-tvrtki-ali-dobiva-ih-desetoro-zasluznih-karlovcana-pogledajte-kojih/feed/ 0
Radovi na vrelovodu kod pothodnika ušli u drugu fazu, počela i obnova vrelovoda u Grabriku http://kaportal.rtl.hr/radovi-na-vrelovodu-kod-pothodnika-usli-u-drugu-fazu-pocela-i-obnova-vrelovoda-u-grabriku/ http://kaportal.rtl.hr/radovi-na-vrelovodu-kod-pothodnika-usli-u-drugu-fazu-pocela-i-obnova-vrelovoda-u-grabriku/#respond Tue, 19 Jun 2018 15:53:38 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327149 – Radovi na zamjeni cijevi magistralnog vrelovoda kod karlovačkog pothodnika na Prilazu V. Holjevca ušli su u drugu fazu realizacije, javljaju iz Gradske toplane. Navode da se trenutno vrše radovi kod pothodnika na strani tržnice. Završetak radova očekuje se krajem lipnja kao i da paralelno s radovima kod pothodnika danas kreću i radovi na revitalizaciji …

Objava Radovi na vrelovodu kod pothodnika ušli u drugu fazu, počela i obnova vrelovoda u Grabriku pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
– Radovi na zamjeni cijevi magistralnog vrelovoda kod karlovačkog pothodnika na Prilazu V. Holjevca ušli su u drugu fazu realizacije, javljaju iz Gradske toplane.

Navode da se trenutno vrše radovi kod pothodnika na strani tržnice. Završetak radova očekuje se krajem lipnja kao i da paralelno s radovima kod pothodnika danas kreću i radovi na revitalizaciji magistralnog vrelovoda u Grabriku, odnosno u Ulici Kralja Petra Krešimira IV.

– Ukupno se i ove godine planira zamijeniti 1,2 kilometara cijevi na vrelovodu čime se nastavljaju kontinuirana ulaganja s ciljem poboljšanja funkcioniranja čitavog sustava, dodaju iz Gradske toplane.

KAportal.hr

Objava Radovi na vrelovodu kod pothodnika ušli u drugu fazu, počela i obnova vrelovoda u Grabriku pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/radovi-na-vrelovodu-kod-pothodnika-usli-u-drugu-fazu-pocela-i-obnova-vrelovoda-u-grabriku/feed/ 0
Duo Petračić – Mandić i danas oprečnih mišljenja, ovaj put o zapošljavanjima – Za prvog natječaji samo farsa, drugi tvrdi: Nisu http://kaportal.rtl.hr/duo-petracic-mandic-i-danas-oprecnih-misljenja-ovaj-put-o-zaposljavanjima-za-prvog-natjecaji-samo-farsa-drugi-tvrdi-nisu/ http://kaportal.rtl.hr/duo-petracic-mandic-i-danas-oprecnih-misljenja-ovaj-put-o-zaposljavanjima-za-prvog-natjecaji-samo-farsa-drugi-tvrdi-nisu/#respond Tue, 19 Jun 2018 09:25:58 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327231 – Većina vaših javnih natječaja samo je paravan jer se unaprijed zna tko će dobiti posao! Ne u svemu, u većini. Na žalost! I uvijek ću to potencirati, da se dovede u neku mjeru. Znam da ne možete iskorijeniti korupciju, uvijek će je biti, ali možete smanjiti, da bude u manjini. Smiješno je kad mjesec …

Objava Duo Petračić – Mandić i danas oprečnih mišljenja, ovaj put o zapošljavanjima – Za prvog natječaji samo farsa, drugi tvrdi: Nisu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
– Većina vaših javnih natječaja samo je paravan jer se unaprijed zna tko će dobiti posao! Ne u svemu, u većini. Na žalost! I uvijek ću to potencirati, da se dovede u neku mjeru. Znam da ne možete iskorijeniti korupciju, uvijek će je biti, ali možete smanjiti, da bude u manjini. Smiješno je kad mjesec dana ranije saznam tko će se zaposliti?! Više vam se na natječaje ne javljaju ljudi koji bi se trebali javiti jer znaju da nemaju šanse. To je bitan problem, kazao je, između ostalog, na današnjem Aktualcu Davor Petračić (nezavisni).

Odgovarajući mu, gradonačelnik Damir Mandić je ponovio kako je najavio transparentna zapošljavanja, uveo obvezne natječaje i u gradskim tvrtkama i da pomaka ima.

– Obećao sam i držim se kao pijan plota toga da svako zapošljavanje bude imenom i prezimenom, javno. Drago mi je da ljudi postavljaju pitanje za svaki natječaj koji raspisan jer smo napravili što smo obećali i mijenjamo klimu u društvu, u Karlovcu to radimo. Ljude primam petkom, i u 50-60 posto se radi o socijalnim problemima, najviše uz radno mjesto, a ne mogu zapovjediti nekome da zaposli nekoga jer je socijalna kategorija. Natječaji nisu farsa! Je li posao dobio tko je član HDZ-a? Je! Je li dobio tko nije? Je! Možemo biti bolji i transparentniji? Uvijek, izjavio je Mandić.

O natječajima i to onim direktorskim govorila je i Anita Bolarić (Živi zid), pitavši koliko dugo će se u Karlovcu namještati natječaji i ustvrdivši da je ovaj s Turističkom zajednicom zgrozio sve. Mandić je ponovio da je Marina Burić izabrana jednoglasnom odlukom Turističkog vijeća u kojem sjede kompetentni ljudi.

KAportal.hr

Objava Duo Petračić – Mandić i danas oprečnih mišljenja, ovaj put o zapošljavanjima – Za prvog natječaji samo farsa, drugi tvrdi: Nisu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/duo-petracic-mandic-i-danas-oprecnih-misljenja-ovaj-put-o-zaposljavanjima-za-prvog-natjecaji-samo-farsa-drugi-tvrdi-nisu/feed/ 0
Postoji li uopće u Karlovcu efikasna politička opozicija? Večeras u knjižnici tribina na ovu temu http://kaportal.rtl.hr/postoji-li-uopce-u-karlovcu-efikasna-politicka-opozicija-veceras-u-knjiznici-tribina-na-ovu-temu/ http://kaportal.rtl.hr/postoji-li-uopce-u-karlovcu-efikasna-politicka-opozicija-veceras-u-knjiznici-tribina-na-ovu-temu/#comments Tue, 19 Jun 2018 06:32:18 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327193 Zanimljiva tribina koju inicijativa Za radnički Karlovac večeras organizira u Gradskoj knjižnici mogla bi dati odgovor na pitanje koje mnogi Karlovčani ne znaju, a to je postoji li uopće u ovom gradu efikasna politička opozicija. Zašto je djelovanje opozicijskih stranaka u prošlosti bilo nedovoljno da bi smijenile HDZ? Zbog čega nije dovoljno samo skupiti opozicijske …

Objava Postoji li uopće u Karlovcu efikasna politička opozicija? Večeras u knjižnici tribina na ovu temu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Zanimljiva tribina koju inicijativa Za radnički Karlovac večeras organizira u Gradskoj knjižnici mogla bi dati odgovor na pitanje koje mnogi Karlovčani ne znaju, a to je postoji li uopće u ovom gradu efikasna politička opozicija.

Zašto je djelovanje opozicijskih stranaka u prošlosti bilo nedovoljno da bi smijenile HDZ? Zbog čega nije dovoljno samo skupiti opozicijske stranke i zbog čega to nije ni politički realno? Na koji načini se stvari mogu promijeniti i kako postići političku suradnju opozicijskih stranaka? Ovo su, naime, još neka pitanja o kojima će raspravljati govornici gradski vijećnici Davor Petračić (Naš Karlovac) i Dario Janković (SDP), sociolog i politolog Vladimir Lay, Žarko Latković iz inicijative Probudi Karlovac i Dimitrije Birač iz inicijative Za radnički Karlovac. Očekuje se i dolazak predstavnika Živog zida no ne i nekoga iz vladajućeg HDZ-a, osim možda u publici. Raspravu će moderirati Nikola Vuljanić.

– Uz postojeće govornike, želimo započeti konstruktivnu i argumentiranu raspravu i na strani publike. Ovim putem pozivamo sve one koji su se na ovaj ili onaj način aktivirali u karlovačkoj lokalnoj politici, da dođu i da sudjeluju u raspravi. Također, pozivamo i sve one Karlovčane koji imaju nešto za reći o stanju opozicije neka dođu i sudjeluju u raspravi, pozivaju organizatori.

Početak tribine je u 19 sati.

KAportal.hr

Objava Postoji li uopće u Karlovcu efikasna politička opozicija? Večeras u knjižnici tribina na ovu temu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/postoji-li-uopce-u-karlovcu-efikasna-politicka-opozicija-veceras-u-knjiznici-tribina-na-ovu-temu/feed/ 1
Kako su poslovale gradske tvrtke? Danas pred Gradskim vijećem njihovih 8 izvješća i odluka o kreditu teškom 30 milijuna kuna http://kaportal.rtl.hr/kako-su-poslovale-gradske-tvrtke-danas-pred-gradskim-vijecem-njihovih-8-izvjesca-i-odluka-o-kreditu-teskom-30-milijuna-kuna/ http://kaportal.rtl.hr/kako-su-poslovale-gradske-tvrtke-danas-pred-gradskim-vijecem-njihovih-8-izvjesca-i-odluka-o-kreditu-teskom-30-milijuna-kuna/#comments Tue, 19 Jun 2018 04:41:00 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327137 Izvješća o radu osam gradskih tvrtki i Gradskog muzeja u 2017. godini, kao i imenovanje njegove ravnateljice u sljedećem mandatu, odluke o kreditnom zaduženju od 30 milijuna kuna za most u Hrnetiću i vrtić u Grabriku, te dodjeli javnih priznanja – dio su od 23 točke dnevnog reda koje danas očekuju karlovačke vijećnike. Vijeće će …

Objava Kako su poslovale gradske tvrtke? Danas pred Gradskim vijećem njihovih 8 izvješća i odluka o kreditu teškom 30 milijuna kuna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Izvješća o radu osam gradskih tvrtki i Gradskog muzeja u 2017. godini, kao i imenovanje njegove ravnateljice u sljedećem mandatu, odluke o kreditnom zaduženju od 30 milijuna kuna za most u Hrnetiću i vrtić u Grabriku, te dodjeli javnih priznanja – dio su od 23 točke dnevnog reda koje danas očekuju karlovačke vijećnike.

Vijeće će reći i što misli o predloženim izmjenama i dopunama programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva i turizma, te poticanja poljoprivrede i ruralnog razvoja, a sjednica bi, kao i inače, trebala početi Aktualnim satom, rezerviranim za vijećnička pitanja i odgovore na njih.

KAportal.hr

Objava Kako su poslovale gradske tvrtke? Danas pred Gradskim vijećem njihovih 8 izvješća i odluka o kreditu teškom 30 milijuna kuna pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/kako-su-poslovale-gradske-tvrtke-danas-pred-gradskim-vijecem-njihovih-8-izvjesca-i-odluka-o-kreditu-teskom-30-milijuna-kuna/feed/ 1
Inicijativa “Ugasi motor” ide dalje: Iz Ministarstva financija spremni razgovarati, no akcija ide dalje 20. lipnja http://kaportal.rtl.hr/inicijativa-ugasi-motor-ide-dalje-iz-ministarstva-financija-spremni-razgovarati-no-akcija-ide-dalje-20-lipnja/ http://kaportal.rtl.hr/inicijativa-ugasi-motor-ide-dalje-iz-ministarstva-financija-spremni-razgovarati-no-akcija-ide-dalje-20-lipnja/#respond Mon, 18 Jun 2018 07:33:48 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327000 “Građanska Inicijativa – STOP rastu cijena goriva” najavila je novu akciju za srijedu 20. lipnja od 15.30 do 16.30 sati. Ne odustaju od svog zahtjeva Vladi za spuštanje cijene goriva ispod 9 kuna i navode da idu jače i odlučnije spustiti cijenu goriva i sniziti trošarine. – Opet gasimo motore u cijeloj Hrvatskoj. Ovaj puta bit će …

Objava Inicijativa “Ugasi motor” ide dalje: Iz Ministarstva financija spremni razgovarati, no akcija ide dalje 20. lipnja pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Na 10 minuta automobili su stali i na karlovačkom području

“Građanska Inicijativa – STOP rastu cijena goriva” najavila je novu akciju za srijedu 20. lipnja od 15.30 do 16.30 sati.

Ne odustaju od svog zahtjeva Vladi za spuštanje cijene goriva ispod 9 kuna i navode da idu jače i odlučnije spustiti cijenu goriva i sniziti trošarine.

– Opet gasimo motore u cijeloj Hrvatskoj. Ovaj puta bit će to velika akcija, jer nakon petka na stotine građana javlja nam se da se samoorganiziraju po svim Hrvatskim gradovima i mjestima. Prema policijskom izvješću 2.572 vozila sudjelovala su u blokadama Hrvatskih prometnica u petak, a ovaj puta očekujemo barem 10.000 vozila koja će se ugasiti na prometnicama, kažu u ovoj Inicijativi.

Dodaju da je na njima da pozovu građane da se bore za svoja prava, a ovaj puta to znači svi – pješaci, biciklisti, motoristi, vozači svih kategorija.

– S obzirom da je generalna proba kako neki kažu “bila loša”, dobili smo poziv iz ministarstva financija i rečeno nam je da su spremni za razgovor, navode organizatori Vedran Franc, Damir Kristijan Rogina i Sanja Zulijani.

KAportal.hr

Objava Inicijativa “Ugasi motor” ide dalje: Iz Ministarstva financija spremni razgovarati, no akcija ide dalje 20. lipnja pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/inicijativa-ugasi-motor-ide-dalje-iz-ministarstva-financija-spremni-razgovarati-no-akcija-ide-dalje-20-lipnja/feed/ 0
Još samo desetak dana ostalo za legalizaciju nezakonitih građevina – nakon toga, sve podložno inspekcijama http://kaportal.rtl.hr/jos-samo-desetak-dana-ostalo-za-legalizaciju-nezakonitih-gradevina-nakon-toga-sve-podlozno-inspekcijama/ http://kaportal.rtl.hr/jos-samo-desetak-dana-ostalo-za-legalizaciju-nezakonitih-gradevina-nakon-toga-sve-podlozno-inspekcijama/#comments Mon, 18 Jun 2018 05:05:17 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=326676 Još samo dva tjedna preostalo je da se legaliziraju nezakonito izgrađene građevine, podsjećaju iz karlovačke gradske uprave, odnosno Ureda za graditeljstvo. Naime, izmjenama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama iz 2017. godine produžen je rok za podnošenje zahtjeva zaključno s 30. lipnjem 2018. – Pozivaju se građani koji do današnjeg dana nisu podnijeli zahtjev …

Objava Još samo desetak dana ostalo za legalizaciju nezakonitih građevina – nakon toga, sve podložno inspekcijama pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija

Još samo dva tjedna preostalo je da se legaliziraju nezakonito izgrađene građevine, podsjećaju iz karlovačke gradske uprave, odnosno Ureda za graditeljstvo.

Naime, izmjenama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama iz 2017. godine produžen je rok za podnošenje zahtjeva zaključno s 30. lipnjem 2018.

– Pozivaju se građani koji do današnjeg dana nisu podnijeli zahtjev za ozakonjenje nezakonito izgrađenih građevina, legalizacija, da to učine zaključno s 30. lipnja 2018. godine. Nepravovremeni zahtjevi nakon tog datuma odbaciti će se rješenjem, navode iz Grada.

Grad Karlovac apelira na svoje sugrađane da tog roka podnesu zahtjev za legalizaciju nezakonito izgrađenih objekata kao što je dogradnja i nadogradnja stambenih, gospodarskih i drugih objekata, garaža, pomoćnih objekata u funkciji osnovne zgrade, nadogradnja potkrovlja, zatvaranje lođa. O svim potencijalnim sankcijama za one koji do tada ne podnesu zahtjev odlučit će nadležno Ministarstvo, a sve u skladu sa Zakonom.

KAportal.hr

Objava Još samo desetak dana ostalo za legalizaciju nezakonitih građevina – nakon toga, sve podložno inspekcijama pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/jos-samo-desetak-dana-ostalo-za-legalizaciju-nezakonitih-gradevina-nakon-toga-sve-podlozno-inspekcijama/feed/ 1