KAportal Karlovac se spasio većeg nevremena, ali ne i Gorski kotar - Brod Moravice pogodila tuča veličine teniske loptice, štete ogromne | Karlovački informativni web portal

Karlovac se spasio većeg nevremena, ali ne i Gorski kotar – Brod Moravice pogodila tuča veličine teniske loptice, štete ogromne

Veliko grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom pogodilo je u kasnim popodnevnim satima područje Gorskog kotara. Informacije s terena pristižu, ali kako stvari stoje, najteže je bilo pogođeno područje Brod Moravica, gdje je padala tuča veličine teniske loptice.

Kako javlja portal Neverin.hr štete se zbrajaju, a one će biti jako velike na poljoprivrednim kulturama te na vozilima, jer je ovaj dio Gorskog kotara pogodila tuča doista ekstremne veličine za naše područje. Dokazuju to i fotografije koje je portalu Neverin.hr dostavio Lino Lončarić. Nevrijeme je uzrokovalo smetnje na prometnicama, jer su vozači spas od tuče nastojali pronaći u tunelima. U tunelu Rožman brdo došli je do zastoja, te se prometovalo samo jednom trakom.

Prije toga slično je nevrijeme pogodilo susjednu Sloveniju, u središnjem dijelu zemlje padala je tuča veličine oraha. Grmljavinske ćelije iz Gorskog kotara su oko 20 sati prošle karlovačkim i ogulinskim područjem bez većih posljedica, te nastavile prema zagrebačkom, odnosno varaždinskom području.

  • KAportal.hr

    foto: Lino Lončarić / Neverin.hr

  • Odgovori