KAportal Karlovac domaćin 33. Susreta likovnih stvaralaca Hrvatske, mladoj Karlovčanki Gabrieli Prpić nagrada za najuspješnije djelo | Karlovački informativni web portal

Karlovac domaćin 33. Susreta likovnih stvaralaca Hrvatske, mladoj Karlovčanki Gabrieli Prpić nagrada za najuspješnije djelo

Karlovac je ove godine domaćin 33. Susreta likovnih stvaralaca Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Sve započinje u srijedu, u 19 sati, u Galeriji Vjekoslava Karasa, gdje će biti izloženi najbolji amaterski likovni radovi, njih ukupno 106 iz 24 amaterske likovne udruge s područja cijele Hrvatske.

Svakako veseli da je među tri glavne nagrade jedna ostala i u Karlovcu – mlada likovna umjetnica Gabriela Prpić, članica Udruge likovnih autora Karlovca, dobila je ovogodišnju nagradu za najuspješnije likovno djelo mladog autora. Petnaestogodišnja Gabriela nagradu je dobila za ulje na platnu “Buketa”. I nije joj to prva državna nagrada! Još kao osnovka nagrađena je kao redateljica filma “Zadaćaaa” za koju je mala filmska ekipa OŠ Skakavac nagrađena prvim mjestom na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Nagradu za najuspješnije likovno djelo osvojila je Marija Grabar iz Udruge željezničara slikara Plavo svjetlo, za ulje na platnu “Zimske radosti”, dok će nagradu za najuspješniju likovnu udrugu u 2017. godini primiti Likovna udruga “Emanuel Vidović” iz Splita.

  • Kada su u pitanju karlovački autori, među onima koji su dobili pohvalnice Hrvatskog sabora kulture je i Zdenko Grgeljac za triptih skulptura “Snovi”, a na izložbi najboljih radova 33. Susreta likovnih stvaralaca Hrvatske likovna će publika moći vidjeti i radove čiji su autori članovi ULAK-a Duško Borovac, Maja Butković, Petar Cindrić, Nataša Gojak, Nada Grepl, Vlatka Lugar, Mišo Pakši, Vesna Papac, Štefica Pavlaković, Lidija M. Stanić i Krunoslav Vuković. Sa 13 radova, ULAK je najzastupljeniji na izložbi nakon zagrebačkog Hrvatskog likovnog društva. Među odabranim samostalnim radovima je i onaj Karlovčanke Marine Kolić.

    KAportal.hr

  • Odgovori