KAportal Karlovac dobio svjetskog prvaka - pas tornjak iz karlovačke uzgajivačnice najljepši tornjak na svijetu | Karlovački informativni web portal

Karlovac dobio svjetskog prvaka – pas tornjak iz karlovačke uzgajivačnice najljepši tornjak na svijetu

Karlovac je dobio svjetskog prvaka i to na World Dog Showu koji je održan proteklog vikenda u Amsterdamu.

Kako nam javlja ponosni vlasnik Robert Filipović, na svjetskoj izložbi je njegova uzgajivačnica Dalmatinski vrisak iz D. Pokupja sudjelovala s dva hrvatska autohtona blaga tornjaka, a natjecali su se i izlagači tornjaka iz drugih dijelova Hrvatske,  Češke i Njemačke.

– Naš pas Tornjak imenom Tops izabran je za najljepšeg psa pasmine tornjak (Best of Breed), te proglašen Svjetskim šampionom 2018. godine, dok je pas iz našeg uzgoja koji živi u Finskoj, Top Gun Dalmatinski vrisak, proglašen Vice prvakom svijeta. Sjajni su to rezultati, ne samo hrvatske već i karlovačke kinologije. Poznato je da je tornjak jako stara pasmina i nijedna pasmina nema tako star i precizan opis, kao što ga ima tornjak rekao je Filipović dodavši kako je ponosan na našeg tornjaka.

  • Kako dodaje, tornjak je ono što on zbilja jeste, onakav je kako ga je prošlost iskovala i profilirala, a njegovu snagu i njegovu formu, definirale su planine i zadaci koje je obavljao.

    – Tko je ikada imao tornjaka, taj zna što je vjeran i odan prijatelj, kaže ovaj ljubitelj pasa.

    KAportal.hr

  • Odgovori