KAportal Karlovac danas slavi 439. rođendan - najavila ga budnica u 6:30, zaključit će ga Rođendanski bal i koncert Massima na Starom placu | Karlovački informativni web portal

Karlovac danas slavi 439. rođendan – najavila ga budnica u 6:30, zaključit će ga Rođendanski bal i koncert Massima na Starom placu

Puhački orkestar grada Karlovca budnicom je u 6:30 najavio današnja mnogobrojna zbivanja kojima će grad na četiri rijeke proslaviti svoj 439. rođendan. Kulminacija će, već po tradiciji, biti na središnjem gradskom trgu, prvo s Rođendanskim balom u 20 sati, na kojem će ove godine u čast grada zaplesati 439 parova, a potom i večernjim koncertom na kojem će publiku zabavljati Massimo i Rivers Band.

Tijekom dana odvijaju se i druga događanja – u 9 sati na Foginovom se igra turnir u odbojci na pijesku “Trofej Karlovca”, a zbivanja u “dnevnom boravku” na Starom placu počinju u 17:30 pripovijedaonicom i radionicom Knjiguljice “Putujemo Europom: Njemačka”, dok u 18 sati kreće svirka Carlstadt Acoustic Trija te, za najmlađe, Šumekova igraonica. U 18:30 mnogi će se, posebno najmlađi, zasigurno htjeti oprobati na “stroju za crtanje” u okviru Radikalne frakcije eksperimentalnog crtanja, a u 19 sati u intuitivnom crtanju kanom po tijelu. U 20 sati je Rođendanski bal, u 21 kreće prva “runda” Rivers Banda, Massimo će koncert održati u 22 sata, a nakon njega za sve koji su još raspoloženi za ples nastavit će Rivers Band.

Na rasporedu je i svečana sjednica Gradskog vijeća, ove godine bespotrebno opterećena s dvije afere – najavljenim bojkotom oporbe zbog izostanka Aktualnog sata na prošloj sjednici te dodjelom pa oduzimanjem priznanja Jelki Glumičić u režiji HDZ-a.

  • Nadamo se da će Karlovčani i Karlovčanke, kao i gosti našeg grada, rođendan Karlovca proslaviti veselo i jedinstveno za razliku od političara. Sretan rođendan!

    KAportal.hr

  • Odgovori