KAportal Karlo Pudina, najmlađi sudionik turnira keeperBATTLE Umag 2018., plasirao se među 32 od 64 natjecatelja | Karlovački informativni web portal

Karlo Pudina, najmlađi sudionik turnira keeperBATTLE Umag 2018., plasirao se među 32 od 64 natjecatelja

U turističkom kompleksu Stella Maris u Umagu održan je keeperBATTLE Umag 2018, kvalifikacijski turnir ovogodišnje turneje keeperBATTLE EuroTour 2018. godine na kojem je nastupio i mladi karlovački vratar NK Ilovac, 16-godišnji Karlo Pudina. Naime, sin poznatog karlovačkog brijača Tomislava bio je jedini Karlovčanin na tom turniru.

U konkurenciji 64 natjecatelja Karlo Pudina plasirao se među 32 što je sjajan uspjeh ako se zna da je bio najmlađi sudionik tog prestižnog međunarodnog natjecanja na kojem su nastupili igrači iz pet država: Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Prvo mjesto osvojio je Italijan, drugo Slovenac a treće Hrvat.

– Prva četiri natjecatelja kvalifikacijskog turnira u Umagu dobivaju ulaznicu za veliko finale koje će se 15. kolovoza održati u sjedištu keeperBATTLE EuroTour u Austriji. Ukupan nagradni fond je nevjerojatnih 5.000 eura – kaže Karlo i dodaje – Za mene je ovo bilo veliko iskustvo, zadovoljan sam plasmanom. Nadam se da ću idući put biti još bolji. Razina nogometnih vještina nije važna, profesionalni ili amaterski igrač, ovdje svatko može pobijediti svakoga. To omogućuje keeperBATLLE.

  • Iz pravila igre izdvajamo da se utakmice igraju između 2 natjecatelja na terenima po dva gola, oko 16 metara, jedan od drugoga. Natjecatelj može postići gol udarcem lopte na podu ili bacanjem iz ruke. Pobjednik je onaj natjecatelj koji prvi postigne 5 golova iz isto toliko udarca kao i protivnički natjecatelj. Igra se u napadu i u obrani. Sve utakmice na pijesku igraju se bez kopački i čarapa.

    Inače, od Karla saznajemo da je organizator zainteresiran ovo natjecanje održati u Karlovcu. Za to bi idealno bilo Foginovo kupalište, terenu odbojke na pijesku. Netko od organizatora ponudit će Karlovcu turnir iduće godine na ljeto. U koliko zaista i dođe do kontakta za vjerovati je da će netko od odgovornih ocijeniti da je ovakav međunarodni turnir u Karlovcu zanimljiv i dobra turistička ponuda i promocija grada.

    KAŠonline

  • Odgovori