KAportal Kao iz noćne more: 31-godišnjak uzeo previše Viagre, ubrzo krenuli neželjeni simptomi i trajne posljedice | Karlovački informativni web portal

Kao iz noćne more: 31-godišnjak uzeo previše Viagre, ubrzo krenuli neželjeni simptomi i trajne posljedice

foto ilustracija- Pixabay.com

Jedan 31-godišnji muškarac koji je uzimao Viagru kako bi mu pomogla s erektilnom disfunkcijom, završio je u bolnici nakon što je uzeo znatno više Viagre nego što je preporučeno. Imao je problema s vidom, piše Indy 100.

U novom istraživanju koje je vodila njujorška bolnica Mount Sinao, otkriveno je da velike doze Viagre mogu oštetiti vid. Ono što je još više zabrinjavajuće – efekt može biti trajan.

Voditelj studije Richard Rosen rekao je: “Ljudi žive prema filozofiji da ako je malo dobro, puno je bolje. Ova studija pokazala je koliko opasna velika doza uobičajenog lijeka može biti.”

  • Rosen i njegov tim proučavali su mrežnicu 31-godišnjaka i rezultati nisu bili nimalo ugodni. Mrežnica je vrlo vjerojatno trajno oštećena. Iako je iznenadni gubitak vida rijetka, ali već opisana nuspojava Viagre, Rosen kaže kako je ovo prvi put da na pacijentu vide oštećenja i na mrežnici.

    Muškarac nije bio potpuno siguran koliko Viagre je uzeo, no zasigurno je prekoračio preporučenu dozu od 50 miligrama. Viagru je kupio online, a doktorima je rekao da su se simptomi pojavili brzo.

    Čak i preporučena doza Viagre može uzrokovati “vizualne smetnje” – obično u formi plavkaste sumaglice. No to se dogodi iznimno rijetko i simptomi obično brzo nestaju. Nažalost, stanje ovog pacijenta nije se popravilo i doktori kažu da je šteta nepopravljiva.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori