KAportal KALKULACIJE: Što ovaj remi znači Dinamu i kako može proći skupinu? | Karlovački informativni web portal

KALKULACIJE: Što ovaj remi znači Dinamu i kako može proći skupinu?

Do kraja su ostala još dva kola, ali Šahtar je u boljoj poziciji jer se gledaju međusobni susreti. U Harkivu je bilo 2:2, a na Maksimiru 3:3 pa su Ukrajinci u prednosti.

Dinamo je nakon nevjerojatne završnice odigrao 3:3 sa Šahtarom, dok su Atalanta i Manchester City odigrali 1:1. Situacija u skupini C Lige prvaka nije najbolja za Dinamo – Manchester City ima 10 bodova, Dinamo i Šahtar po pet, a Atalanta je na jednom bodu.

Do kraja su ostala još dva kola, ali Šahtar je u boljoj poziciji jer se gledaju međusobni susreti. U Harkivu je bilo 2:2, a na Maksimiru 3:3 pa su Ukrajinci u prednosti. Osim toga, Šahtaru ide na ruku što u posljednjem kolu kod kuće igra protiv Atalante.

  • Modri sada moraju ići na pobjedu protiv Atalante i onda u posljednjem kolu pokušati iznenaditi City. Sigurno je samo da će se neizvjesnost trajati do posljednjeg kola.

    U svakom slučaju, ako se dogodi da Dinamo ne prođe skupinu, ima dobre izglede biti trećeplasirana momčad što znači proljeće u Europskoj ligi. Za to mu je dovoljan remi s Atalantom idućem kolu. Bila bi to druga godina zaredom da modri prezimljavaju u Europi.

    Raspored do kraja skupine: 5. kolo, utorak, 26. studenoga Atalanta – Dinamo (21 sat) Manchester City – Šahtar (21 sat); 6. kolo, srijeda, 11. prosinca Dinamo – Manchester City (18.55 sati) Šahtar – Atalanta (18.55 sati).

    PRENOSIMO www.hzsn.hr IZVOR Večernji list FOTO Igor Kralj/PIXSELL

  • Odgovori