KAportal Kako se u ogulinskom gradskom poduzeću uhljebljivalo bez znanja gradonačelnika: "Meni stavi 630 bodova i Nikolu i prodano!" | Karlovački informativni web portal

Kako se u ogulinskom gradskom poduzeću uhljebljivalo bez znanja gradonačelnika: “Meni stavi 630 bodova i Nikolu i prodano!”

Nakon što je Vlada RH ukinula Gradsko vijeće Ogulina, SDP-ov gradonačelnik Dalibor Domitrović počeo je kampanju u kojem želi pokazati da su krivci za nastalu situaciju Demokratski savez Srba, Nezavisna lista Željka Stipetića i HDZ. Kako su kazali na sinoćnjoj tiskovnoj konferenciji a danas nastavili s priopćenjima putem maila, na društvenim mrežama i blogovima u idućem razdoblju će iznositi argumentirane demantije na izneseno, pa kaže – prosudite tko je Pinokio.

– Prva tema je sistematizacija u SKG-u, gdje DSS na čelu sa Sinišom Ljubojevićem navodi da nova SDP-ova prokuristica izrađuje novu sistematizaciju da bi mogla raditi što hoće i što SDP želi. Kao prvo, gospođa Sanja Tomić nije, niti je ikad bila član SDP-a, već je dugogodišnja djelatnica i pravnica u SKG-u te dobro poznaje prilike u tom poduzeću. Zbog toga sam je imenovao prokuristicom. S druge strane, DSS na čelu sa Sinišom Ljubojevićem je na čelo SKG-a imenovao gospođu Marinu Lavrnić, istaknutu članicu DSS-a iz Karlovca, a nakon njenog odlaska na rodiljni dopust za prokurista je imenovao DSS-ovog kandidata za zamjenika gradonačelnika Milorada Šegana, piše Domitrović.

Kako dodaje, do dolaska gospodina Šegana na čelo SKG-a poduzeće je imalo sistematizirano 48 izvršitelja na 33 radna mjesta. Nakon preuzimanja funkcije prokuriste gospodin Šegan je izradio novu sistematizaciju kojom je povećao broj izvršitelja na 90. Na koji način je rađena nova sistematizacija dočarava preslika emaila u privitku ovog teksta. Radi se, naime, o prepisci između Šegana i Vedrana Vukelje, predstavnika Sindikata u SKG-u, inače HDZ-ovca, koji se morao očitovati o novoj sistematizaciji. Vidljivo je, tvrde SDP-ovci, da se licitiralo s većim brojem bodova na plaći ali i zapošljavanjem Nikole Kovačevića, člana DSS-a.

  • – Nakon izrade nove sistematizacije, dok sam dana 02.11.2018. godine, nakon Dana svih svetih, bio na jednodnevnom godišnjem odmoru, bez mog znanja zaposlena su tri nova djelatnika. Time se broj zaposlenih u SKG-u popeo na 55, iako sam to izričito zabranio i dao naputak da niti u jednoj gradskoj tvrtki broj zaposlenih ne smije preći 50. Uz to među novozaposlenima su kuma predsjednika nadzornog odbora Siniše Ljubojevića i kandidat s Nezavisne liste Željka Stipetića, nastavlja dalje Domitrović.

    Kaže da treba napomenuti da su u vrijeme prokurista Milorada Šegana troškovi plaća zajedno s isplaćenim prekovremenim satima porasli za 500 tisuća kuna na godišnjoj razini.

    – S druge strane stanje obveza prema dobavljačima krajem 2017. godine bilo je 863.214 kuna, dok je krajem 2018. godine bilo 1.081.789 kuna, iz čega je vidljivo da je zaduženje poduzeća u samo godinu dana, u vrijeme dok je njime upravljao DSS, povećano za oko 150.000 kuna, što je upravo suprotno ciljevima koje im je dala Skupština društva, odnosno ja kao gradonačelnik koji vršim tu funkciju. Iz svega navedenog, iako to još nije sve, je jasno tko je kome radio iza leđa i zbog čega je došlo do raskola u koaliciji. Kao što je na početku rečeno, u idućem razdoblju će biti demantirane i druge laži i obmane plasirane od strane DSS-a i nezavisne liste Željka Stipetića. Dolaskom gospođe Tomić na mjesto prokuristice izrađena je nova sistematizacija, koju trenutno razmatra sindikat, a kojom će biti sistematizirano najviše 50 izvršitelja. Istovremeno se rade racionalizacije poslovanja i smanjivanje troškova, a o tome će biti riječi u narednim objavama, stoji u priopćenju ogulinskog gradonačelnika i predsjednika SDP-a, rekao je Domitrović.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori