Kako napraviti dobar burger? Daleko je to od "kiosk priče", a svoju kulinarsku tajnu otkriva Hrvoje Šalković
Mnogi ne znaju kakva peciva birati kada je ova hrana u pitanju. Najidealnija su mliječna peciva i brioche peciva. Sve ostalo je prolazno, a ova peciva svojom neutralnošću ne zadiru u okuse mesa i možete osjetiti svu punoću mesa. O grilanju peciva se vode rasprave valjda od početka 20 stoljeća no odgovor je da, s dodatkom rastopljenog maslaca. Nema bolje nego kad je pecivo toplo, hrskavo, te osjetite malo maslaca. Naravno važan je sir.
''Najbolji su svi masni sirevi koji se dobro tope, što ne znači da se ne mogu staviti nekakvi suhi i tvrdi sirevi kao paški ili kozji. Ukoliko su jako suhi, a želite taj specijalni okus ipak spojiti s mesom, imate opciju staviti ga u umak ili DIP koji servirate sa strane'', otkriva nam.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
"Zašto skrivati tko je T. Š. T., osoba odabrana na natječaju za voditelja Odjela za ekonomske poslove", pitaju možemovci
-
Od izvještavanja s tržnice dogurao je do urednika i voditelja Zagrebačke panorame (1986.), mozaične emisije Dobar dan (1988.), informativno-političkog magazina Spektar (1990.), informativne emisije Slikom na sliku (1992.), urednika i voditelja TV Dnevnika (1994.)
-
- Večeras je novo izvlačenje Lota 7 za Jackpot u iznosu od 1.000.000,00 eura.
Inače, ako niste znali čačkalica u sredini burgera služi isključivo da visoke i velike burgere drži na okupu na putu do gosta, kako se ne bi srušio ili se koriste čačkalice s ugraviranim natpisima rare, wd ili medium kako bi kuhinja brze komunicirala s poslužiteljima i izbjegla objašnjavanja na koje se gubi vrijeme.
Nekad je to pivo bilo omiljeno piće uz burger, no danas u razdoblju gourmet Burgera gdje možete naći i Wagyu govedinu nema smisla bježati i od najskupljih crnih ili bijelih vina, šampanjaca. Pivo još uvijek pobjeđuje no vino je sve popularnije.
Hrvoje danas vrijeme uglavnom provodi u Brewbites restoranu pa tako često pomaže kuharima kako bi sve bilo ukusno i fino, no za privatno kuhanje baš i nema vremena.
''Nikome ja ne stignem kuhati, toliko je posla oko logistike, oko optimaliziranja, toliko posla s gostima. Ne stižem kuhati, a volio bih'', priznao je Hrvoje Šalković.
FOTO: Mario Pavlović
KAportal.hr
Izdvojeno
-
Protiv osumnjičenog Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
-
Dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
-
Posljednji ispraćaj njegovih posmrtnih ostataka bit će u petak u 15 sati na dugoreškom groblju Sveti Petar.
-
- Uređene zemljišne knjige su preduvjet razvoja i investicija ne samo naše županije, nego i cijele Hrvatske, rekla je županica
Reci što misliš!