KAportal Kafić "Dobra kob" na tržnici prvi je karlovački sa svojim zanatskim pivom - kakvo je, najbolje da prosudite sami | Karlovački informativni web portal

Kafić “Dobra kob” na tržnici prvi je karlovački sa svojim zanatskim pivom – kakvo je, najbolje da prosudite sami

dobra-kob-pivo-8Kafić “Dobra kob” na karlovačkoj gradskoj tržnici od danas ima i svoje točeno pivo, zanatsko, napravljeno od ruke vlasnika Ivana Milašina. On je najavio i otvaranje prve karlovačke craft pivovare “Podrum”, pa su se mnogi razočarali što pivovaru nisu vidjeli, ali ipak za utjehu je tu bila poneka čaša piva “Kob” besplatna za sve, a kako ju je prigodno nazvao majstor pivar.

Degustacija ovakvog tekućeg uratka očekivano je izazvala veliki interes stalnih gostiju, prolaznika, novinara, ali i ljubitelja piva koji ne propuštaju priliku da među prvima probaju nešto što do sada nije bilo dostupno na tržištu.

Pivo “Kob” je njegov kuhar svrstao u vrstu “ale”, pivo je nefiltrirano i nepasterizirano što je i uobičajeno za “homebrew” piva, no izrazitije mutno, s 4,5 posto alkohola. U svakom slučaju, hrabar pokušaj, a 12 kuna za pola litre točenog trebalo bi zadovoljiti manje zahtjevnu pivsku publiku, ali nikako one pivske sladokusce koji od čaše “tekućeg kruha” ipak traže nešto više, i spremni su za to više platiti.

Ponosni vlasnik prve karlovačke pivnice koja toči vlastito pivo kaže da je s kuhanjem počeo iz znatiželje, pa čak i sam iz ječma pokušavao dobiti pivski slad. Na koncu se ipak odlučio za onaj iz Nove Gradiške, te započeo kuhati ture od po 80 litara piva. Pretače ga u bačve – kegove, te je ono nakon tjedan dana fermentacije već spremno za točenje u kafiću.

Bilo kako bilo,  sve na svijetu ima svoju publiku pa tako će imati i “Kob”. Hoće li se točiti u hektolitrima treba tek vidjeti. Sigurno ne u prvoj fazi, jer su količine zasad relativno male, a kakav će biti interes pokazat će vrijeme.

KAportal.hr

 

 

  • Jedan komentar

    1. Hoće li ta tz.dobra kob imat haklersku ekipu na kabi pa da tamo probamo pivicu usput

    Odgovori