KAportal Kad kumovi popiju pa idu krijumčariti: Išli smo slušati Željka Golika, pa smo zalutali i naletjeli na četiri Iranca kako stopiraju | Karlovački informativni web portal

Kad kumovi popiju pa idu krijumčariti: Išli smo slušati Željka Golika, pa smo zalutali i naletjeli na četiri Iranca kako stopiraju

foto ilustracija

Dvojica slovenskih državljana, 21-godišnjak i 40-godišnjak iz Novog Mesta, inače kumovi, optuženi su zbog krijumčarenja četvorice Iranaca 4. kolovoza. Tužiteljstvo ih tereti da su za iznos od 1000 eura Renault Lagunom ljubljanskih registracijskih oznaka u vlasništvu supruge drugookrivljenika, četvoricu ilegalaca krijumčarili od hrvatsko-bosanske granice do Vukmanićkog Cerovca, gdje ih je zaustavila policijska kontrola.

Prvookrivljeni se branio da je išao svojoj teti u Novom Mestu i da ga je tamo jedan čovjek zamolio da mu pokupi neke kolege iz Hrvatske, jer on nije imao vozačku dozvolu, ali mu nije rekao da su ilegalci. Poslao mu je lokaciju gdje ih treba pokupiti, a odvesti ih je trebao u jedan kafić u Ribniku.

– Ponudio mi je 1000 eura, to mi tada nije bilo čudno, ali sada malo jest – branio se mladi Slovenac.

 • Njegov kum tvrdi da je s prvookrivljenim krenuo u neku gostionu u Hrvatskoj gdje su trebali ići slušati Željka Golika. Imali su navigaciju, ali je bila naopako okrenuta pa su se putem izgubili i zalutali.

  – Najednom smo naletjeli na ovu četvoricu koji su stopirali, pa smo ih povezli prema Ribniku. Kunem se svojom djecom da to nisam radio zbog novca – ispričao je stariji Slovenac.

  Jedan migrant ispričao je da mu je obitelj platila 3000 eura da bi došao ovom rutom do Norveške, koja mu je odredište. Upoznao je nekog vodiča koji je poveo njih sedmoricu iz Bihaća u Hrvatsku. Nakon tri dana doveo ih je do neke kuće i rekao da tu čekaju prijevoz.

  – Stiglo je jedno vozilo u koji smo sjela nas četvorica, a ostala trojica su ostala čekati drugo vozilo. Vozač nas je tražio svakoga po 250 eura – rekao je iranski migrant.

  On tvrdi da su platili prijevoz do Zagreba, da je vozač ukucavao neku rutu u navigaciju, ali i da mu se činilo da je vozač bio pripit. Nakon oko 20 minuta vožnje zaustavila ih je policija.

  KAportal.hr

 • Odgovori