KAportal KA-MATRIX i Gimnazija organiziraju "Uličnu galeriju#1" u kulturnoj kupoli na križanju Radićeve i Kukuljevićeve | Karlovački informativni web portal

KA-MATRIX i Gimnazija organiziraju “Uličnu galeriju#1” u kulturnoj kupoli na križanju Radićeve i Kukuljevićeve

Od 18. do 20. svibnja na križanju Radićeve i Kukuljevićeve ulice niknut će “Kulturna kupola”. Kupola će imati ulogu privremenog montažnog izložbenog/galerijskog prostora te će se aktivnosti vezane za apliciranje radova odvijati na licu mjesta u sklopu Ulične galerije. Riječ je o projektu koji organiziraju KA-MATRIX i Gimnazija Karlovac, a koji želi ukazati na problematiku neiskorištenih i zapuštenih prostora u Zvijezdu i mogućnost njihovog pretvaranja u umjetničke prostore.

Poseban gost je pulski umjetnik Nadan Sarvan, koji će tijekom tri dana događanja stvarati svoja likovna djela – uz to će u četvrtak gimnazijalci bojati kupolu, a u petak u 17 sati na rasporedu je program “Intervenirane fotografije”, koje su stvarali karlovački gimnazijalci. U subotu slijedi likovno oblikovanje apela za korištenje javnih prostora u umjetničke svrhe.

U sklopu radionica za prvu Uličnu galeriju sudionici bez prijašnjeg iskustva u interventnoj i konceptualnoj umjetnosti stekli su kroz razgovor teorijsko znanje o osnovama suvremenih umjetničkih praksi. Kroz praktičan dio realiziran je izložbeni postav čiji se koncept temelji na ideji javne potrebe za izložbeno performativni prostorom otvorenog tipa. Svojim radovima učenici apeliraju na mogućnost korištenja javnog prostora i potrebom za obnovom i uporabom neiskorištenih i zapuštenih prostora u Zvijezdi. Radovi su osobna i grupna kritika aktualne problematike napuštenih prostora.

  • KAportal.hr

  • Odgovori