KAportal Julijana Matanović gostovala u Knjiguljici - spisateljica bez tajni jer je događaje iz vlastitog života utkala u svoje knjige | Karlovački informativni web portal

Julijana Matanović gostovala u Knjiguljici – spisateljica bez tajni jer je događaje iz vlastitog života utkala u svoje knjige

IMG_9950Prošle subote u dječjoj knjižari Knjiguljica gostovala je nagrađivana hrvatska spisateljica Julijana Matanović. Autorica je otvoreno pričala o svome odrastanju i životu, te otkrila kako nema tajni –  jer sve ih otkriva u svojim pričama. Autobiografski elementi temelj su njenih knjiga. Ljudi se lakše povežu s vama i vašom pričom kada osjete tu „zajedničku nit“ koja vas povezuje – naglasila je spisateljica.

Mlađoj publici je otkrila kako bi voljela da im učitelji i profesori daju više slobode u interpretacijama književnih djela i lektira. Svatko od nas drugačije osjeti i doživi neku priču, što onda može biti poticajno za raspravu i dijalog – rekla je autorica.

Svojom iskrenošću i riječima Julijana Matanović ovaj susret učinila je posebno prisnim, ugodnim i time oduševila prisutne. Najavila je kako piše nastavak knjige Rečeno-učinjeno što je razveselilo mlađu publiku. „Nema dobre priče bez dobre ljudske sudbine“ – rekla je Julijana Matanović, a mi se slažemo s izrečenim jer njene knjige prožete su životnim pričama s kojima se mnogi mogu poistovjetiti.

  • Gostovanja u sklopu projekta „Susreti s dječjim književnicima“ organizira dječja knjižara Knjiguljica, a održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

    – Ovo je bio posljednji susret prije ljeta, no već početkom školske godine najavljujemo nove susrete i druženja s dječjim književnicima – naglasili su iz Knijguljice.

    KAportal.hr

  • Odgovori