KAportal Josip Volović i Janko Šimunović izlažu svoje likovne radove u Zavičajnom domu Prilišće | Karlovački informativni web portal

Josip Volović i Janko Šimunović izlažu svoje likovne radove u Zavičajnom domu Prilišće

priliscePovodom blagdana sv. Marije Magdalene zaštitnice Župe Prilišće, Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Zora Prilišće, organizira izložbu slika pod nazivom „Zajedno“. Izložba se otvara u petak, 22. srpnja u 12.00 sati, u Zavičajnom domu u Prilišću, a otvorena će biti do 15. kolovoza 2016. godine i moći će se razgledati svake nedjelje od 09.00 do 19.00 sati ili po dogovoru.

Svoje najnovije radove izložit će članovi Likovno-oblikovne sekcije Zore Prilišće koji su ujedno i zapaženi članovi ULAK-a – Udruženja likovnih autora Karlovac.

Josip Volović, koji je do sada uvijek izlagao akvarele, ovaj puta predstavlja ovogodišnji opus pejzaža, veduta, mrtve prirode i vinjeta, u tehnici vinorela, malo poznatom načinu slikanja crnim (crvenim) vinom, jednoj od najstarijih slikarskih tehnika koja je neopravdano gotovo zaboravljena.

  • Janko Šimunović, predstavit će pejzaže, mrtvu prirodu i portrete u cijenjenoj tehnici ulja na platnu, ali i u pastelu i olovci.

    Ujedno se mogu razgledati i stalni postavi Zavičajnog doma: Povijesni, 200 god. Lujzijane i Izložba misnog ruha za koje je Ministarstvo kulture RH nedavno donjelo Rješenje kojim se utvrđuje da ova Zbirka ima svojstvo kulturnoga dobra pa će biti upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.

    KAportal.hr

  • Odgovori