KAportal Završena sanacija u Ozlju, promet pušten - bačva poliesterske smole nije bila učvršćena pa je ispala iz kamiona | Karlovački informativni web portal

Završena sanacija u Ozlju, promet pušten – bačva poliesterske smole nije bila učvršćena pa je ispala iz kamiona

Bačva je iz kamiona ispala na nizbrdici – foto Grad Ozalj

Pustena je u promet Državna cesta D-228 kod Stare škole u Ozlju gdje od jučer ujutro traje sanacija terena na kojem se izlila bačva od tisuću litara, puna poliesterske smole.

Nakon prve intervencije vatrogasaca, saniranju posljedica ekološkog akcidenta pristupili su djelatnici CIAK-a s posebnim vozilom no promet se za osobne automobile preusmjeravao preko Donjeg Oštrog Vrha i Ulice Slava Raškaj, a za teretna vozila na D6 Jurovski Brod – Netretić – Karlovac. U 10,00 sati za sav promet otvorena je DC-228 od Karlovca do Jurovskog Broda.

Policijskim očevidom i nalazom inspektora zaštite okoliša utvrđeno je da je 25-godišnjak je upravljao teretnim automobilom kroz Ozalj, te je na nizbrdici zbog neučvršćenog tereta u tovarnom sanduku došlo do ispadanja jednog spremnika na cestu i istjecanja smole u tekućem stanju po kolniku. Radi se, naime, o kamionu i teretu tvrtke Aquaestil.

  • – Na mjestu događaja izvršen je očevid i izuzeti uzorci radi daljnjeg vještačenja. Zbog izazivanja prometne nesreće vozaču je naplaćena mandatna kazna, a protiv pravne i odgovorne osobe zbog neučvršćenog tereta bit će podnesen obavezni prekršajni nalog. Promet tim dijelom državne ceste i dalje je zatvoren te se promet za osobna vozila odvija lokalnim cestama, a za teretna vozila preusmjerava se na D-6. Policija radi utvrđivanja eventualnog postojanja elemenata kaznenog djela provodi daljnje kriminalističko istraživanje, kažu u policiji.

    Gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić ustvrdila je da je stanje pod kontrolom te u niti jednom trenutku nisu bili ugroženi građani.

    KAportal.hr

  • Odgovori