KAportal Još jedan državljanin Srbije švercao migrante kroz Hrvatsku - Policija ga zaustavila u kombiju s 38 Pakistanaca | Karlovački informativni web portal

Još jedan državljanin Srbije švercao migrante kroz Hrvatsku – Policija ga zaustavila u kombiju s 38 Pakistanaca

foto arhiva

Još jedan državljanin Srbije pokušao je prošvercati migrante kroz Hrvatsku, ali mu je policija omela planove.

Ovaj put riječ je o 50-godišnjaku kojeg je policija jučer zaustavila s kombijem u koji je “nakrcao” čak 38 Pakistanaca. Pri tom je na kombiju imao lažne tablice pa je “zaradio” dvije kaznene prijave: i za krijumčaranje ljudi i za krivotvorenje isprava.

– Osumnjičenog je policija zatekla u utorak, 7. kolovoza, u mjestu Bunić, Općina Udbina,  kao vozača kombi vozila na kojem su se nalazile registracijske pločice slovenskih nacionalnih oznaka, dok je u tovarnom prostoru prevozio 38  državljana Pakistana, za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu. Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da je kombi vozilo njegovo vlasništvo i da je zbog izvršenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, na kombi vozilo stavio ne pripadajuće registracijske oznake. Osumnjičeni 50-godišnjak je  predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je PU ličko-senjska, dodavši da su pakistanski državljani procesuirani sukladno Zakonu o strancima.

  • KAportal.hr

  • Odgovori