KAportal Još danas traju Dani tehničke ispravnosti motocikala - besplatno prekontrolirajte motocikle i mopede | Karlovački informativni web portal

Još danas traju Dani tehničke ispravnosti motocikala – besplatno prekontrolirajte motocikle i mopede

foto arhiva

Vlasnici i vozači motocikala i mopeda do subote mogu besplatno prekontrolirati ispravnost svojih limenih ljubimaca zahvaljujući Danima tehničke ispravnosti motocikala.

Preventivno-sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda organiziraju stanice za tehnički pregled vozila, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila. Pregled vozila obavlja se besplatno, bez naplaćivanja naknade, za sve vlasnike vozila, odnosno, vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled.

– Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu tj. izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. U potpunosti je dragovoljna i težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima, te se nikakve represivne mjere neće primjenjivati, poručuju iz policije, koja će vozačima ovih kategorija vozila skrenuti pozornost na mogućnost besplatnog pregleda.

KAportal.hr

  • Odgovori