KAportal Jelić oprostio Dugoj Resi što je Županiji naplatila komunalnu naknadu za buduću školsku dvoranu - gradit će je zajedno | Karlovački informativni web portal

Jelić oprostio Dugoj Resi što je Županiji naplatila komunalnu naknadu za buduću školsku dvoranu – gradit će je zajedno

Mjesto buduće dvorane škole u Dugoj Resi

Hoće li na red doći iduće godine, još se ne zna, no OŠ Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi trebala bi dobiti školsku dvoranu i to veliku.

Građevinska dozvola je produžena, a u projekt će zajedno Grad i Županija i to bez obzira što se činilo da im je “ljubav pukla” na komunalnoj naknadi koju je za tu istu dvoranu Grad obračunao Županiji.

Jelić: Sve vam je oprošteno

  • – Nekorektno je i presedan ovo što je Grad Duga Resa prema Karlovačkoj županiji napravio. Za projektnu dokumentaciju za tu dvoranu Županija je dala 270.000 kuna, a Grad 30.000. Nigdje u povijesti Karlovačke županije nije zabilježeno da su lokalne jedinice naplatile doprinos Županiji za projekt koji se kod njih treba napraviti?! Mogao sam im rećI: kad vratite, onda ćemo razgovarati o vašoj dvorani, ali rekao sam: Podvlačim crtu, napravili ste presedan, to je katastrofa, ali sve vam je oprošteno, idemo zajednički, izjavio je Jelić.

    Postoje dugovi

    Dodao je kako, iako bi po nadležnom ministarstvu, ta dvorana trebala biti mala, založit će se da to ne bude tako jer je Duga Resa zasigurno u vrhu po broju takvih dvorana, njih 7.

    – Založit ću se da dođe do velike, za to je potrebno partnerstvo između Županije i Grada. Prvi korak je Županija napravila kad nije stavila veto, ravnateljica je produžila građevinsku. Vjerujem da ćemo se uspjeti dogovoriti da idemo tim putem. Postoje opterećenja, dugovanja prema Karli i Kodosu; a gradonačelnik tvrdi da će sve riješiti. Nema veze, idemo tim putem i bez toga naprijed, zaključio je Jelić.

    KAportal.hr

  • Odgovori