KAportal Jelić među tri župana u zemlji koji će potrošiti 2,8 milijuna kuna za nove automobile - i to najviše od svih, milijun i pol kuna | Karlovački informativni web portal

Jelić među tri župana u zemlji koji će potrošiti 2,8 milijuna kuna za nove automobile – i to najviše od svih, milijun i pol kuna

foto ilustracija – arhiva KAportala

Da Karlovačka županija obnavlja vozni park KAportal je već pisao, a Jutarnji list danas je objavio da će tri hrvatska župana potrošiti 2,8 milijuna kuna za nove automobile; od tog iznosa najviše karlovački, 1,5 milijun kuna.

Obnova voznog parka

Novi varaždinski župan Radimir Čačić, karlovački Damir Jelić te osječko-baranjski Ivan Anušić raspisali su tako natječaje za nabavu 27 novih vozila, vrijedne sve skupa 2,8 milijuna kuna s PDV-om, a njima kupuju ili unajmljuju osobne automobile za vlastite ili potrebe tvrtki kojima su županije osnivači, piše Jutarnji.

 • – Najveću nabavu pritom je raspisao karlovački župan Damir Jelić, HDZ-ovac koji posljednjim natječajem za Karlovačku županiju, na čijem je čelu, nabavlja 17 novih vozila vrijednih 1,5 milijuna kuna od kojih mnoga imaju prilično detaljno opisane specifikacije. Primjerice, djelatnici županije očito tijekom vožnje trebaju privatnost, zbog čega devet komada vozila moraju imati tonirana ili zatamnjena bočna i stražnja stakla, svih devet komada mora također obavezno imati i volan presvučen kožom, a jedno vozilo uz kožnati volan istu presvlaku mora imati i na mjenjaču.

  Metalik boja i “alu felge”

  Osim toga, propisano je i da svih 17 vozila obavezno mora biti metalik boje, devet komada isporučitelji će morati dovesti s alu naplacima, a jedno vozilo morat će imati i gume od minimalno 17 “cola”. Pritom se u Karlovačkoj županiji nije pretjerivalo sa snagom vozila – najjače među njima mora imati minimalno 110 konja, donosi Jutarnji.

  Navodi da je iznos namijenjen automobilima za potrebe djelatnika Karlovačke županije jednak je svoti koju će Županija 2018. godine, naprimjer, uložiti u projekt energetske obnove osnovnih škola, ali u Županiji tvrde da nisu rastrošni.

  Zaštita od sunca

  – Vozila koja trenutačno koristimo stara su više od deset godina, većina je već prešla 300 tisuća kilometara i njihovo održavanje prilično je izdašno za županijski proračun. Stoga smo se odučili nabaviti nova, a nabavu smo spojili s nabavom drugih tijela županije jer ćemo na veću količinu uspjeti dobiti popust. Konkretno, objedinjenom nabavkom uštedjet ćemo 182 tisuće kuna – poručuju iz ureda karlovačkog župana. Dodaju također kako zahtjevi u natječaju sa zatamnjenim staklima nisu hir, nego zbog “zaštite od sunca”, navodi Jutarnji.

  KAportal.hr

 • 11 komentara

  1. Možda ostane nešto sredstava za toalet papir u bolnici . . .

  2. Ma nemojte tako, ne vjerujem vam da bi on naručio tamna stakla i sve te skupe kožne i aluminijske stvari. Njega je ipak pogodila Božja zraka, pa mu materijalno nije važno tako da bi on to sigurno odbio.

   “…iznos namijenjen automobilima za potrebe djelatnika Karlovačke županije jednak je svoti koju će Županija 2018. godine, naprimjer, uložiti u projekt energetske obnove osnovnih škola…”

  3. Poštuje li hrvatsku državu onaj tko ju predstavlja, pa naručuje auto koji može opaliti 200 na sat, a nigdje nije dozvoljeno više od 130?

  4. Koliki gaz trebaju imati automobili? Kad poplava naiđe.

  5. A koliko košta održavanje starih vozila, bilo bi lijepo vidjeti koja je to cifra i kako su stručnjaci izračunali uštedu.

   A 1,5 mil kuna na 17 vozila, pa to je ispod 90000kn po vozilu, pa za to možeš jedva Daciu kupiti, možda će to u konačnici biti više od tih 1,5 mil?

  6. Svi mi imamo stara vozila.
   I mi ih održavamo na razne načine, legalni servisi su super skupi i nabijaju cijene, iako su u 80% slučajeva najkvalitetnije rješenje.
   Ako Županija, ili Općina , imaju u vlasništvu neko vozilo, onda ih oni održavaju redovno, u servisu, koliko košta da košta!
   Vijeća ne pitaju koliko je koštalo održavanje, servisiranje, točenje.

   • I koliko to košta, nek daju cifru koliko ih je koštalo održavanje i kolika je ponuda za održavanje tih vozila sljedećih n godina, vjerujem da bi objedinjenom nabavom za održavanje tih vozila isto uštedjeli?
    Kak vatrogasci mogu održavat svoja vozila, isto je na natječaju dobio posao servis koji nije ovlašteni, a vozila im moraju biti spremna za intervencije?

    BTW, svoje vozilo starije od 10 godina održavam i dalje u ovlaštenom, je nešto skuplje nego kod fušera, ali ni izbliza toliko koliko se priča kako su skupi i nabijaju cijene.

  7. pa ja nemrem vjerovat pa Jeliću i ekipo daj reci frendu gradonačelniku da prvo pokrpaju i obnove ceste u gradu a onda kupujte i ferarije ak mozete a kod nas je sve moguće i baš bi bilo primjereno u ovoj situaciju u kakvoj je država kupit neki porsche…oh ne ferari ili audi rs neam pojma koji….puni smo love narod živi odlično pokažite da se može heheh 😀 😀 😀 :D….(sramota)

  Odgovori