KAportal Jaškovo se priprema za drugi ŠtrudlaFest - jedinstveni gastro - zabavni događaj u nedjelju 3. rujna | Karlovački informativni web portal

Jaškovo se priprema za drugi ŠtrudlaFest – jedinstveni gastro – zabavni događaj u nedjelju 3. rujna

Jaškovo se polako priprema za ŠtrudlaFest, drugi po redu festival štrudle, omiljene tradicionalne slastice koju u ovom kraju nedaleko Ozlja posebno cijene da su joj posvetili i festival.

Ljubitelji štrudle, domaće hrane i druženja ponovo će se moći zabaviti u Jaškovu u nedjelju 3. rujna. Tamo je podsjetimo, 2015. oboren rekord u najdužoj štrudli na svijetu. Na njezinom pečenju se angažirao cijeli kraj, pa je štrudla duga 1.480 metara ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda. Obaranje rekorda je prošle godine preraslo u jedinstveni festival.

–  ŠtrudlaFest održat će se u nedjelju, 3. rujna s još zanimljivijim i bogatijim sadržajima. U središtu pozornosti svakako će biti amatersko i profesionalno natjecanje u pripremi štrudle, no jednako zanimanje privući će i besplatne gastro radionice za djecu i odrasle na kojima će svi zainteresirani moći saznati tajne najslavnije savijače na svijetu iz prve ruke, kažu organizatori.

  • Najavljuju i radionicu pripreme zdrave štrudle, te predstavljanje više od 40 lokalnih OPG-ova.

    – Posebne atrakcije 2. ŠtrudlaFesta bit će višemetarske sculpture akademskog kipara Nikole Fallera od slame, vožnja fijakerom, jahanje ponija kao i cjelodnevni nastupi brojnih KUD-ova. Novina ovogodišnjeg ŠtrudlaFesta su radionica prirodne kozmetike te radionica radova u polju, dodaju organizatori.

    Dodatni motiv za vikend posjet tom dijelu Karlovačke županije svakako je utrka Run of Heart koja se održava dan ranije, u subotu 2. rujna s početkom u 9 sati u sklopu JaškoFesta. Radi se o inkluzivnom međunarodnom sportskom događaju koji uključuje elementarne igre za djecu i nekoliko utrka različitih duljina kroz pitomi jaškovski krajolik, navodi organizator uz poziv svima u Jaškovo.

    Organizatori 2. ŠtrudlaFesta su: Turistička zajednica grada Ozlja, PPS destinacija Zeleno srce Hrvatske (Karlovac-Ozalj-Ribnik), Restoran Žganjer i ZIA produkcija.

    KAportal.hr

  • Odgovori