KAportal Izvučeni parovi novoformirane Prve hrvatske košarkaške lige - Šanac u prvom kolu 7. listopada dočekuje splitski Universitas | Karlovački informativni web portal

Izvučeni parovi novoformirane Prve hrvatske košarkaške lige – Šanac u prvom kolu 7. listopada dočekuje splitski Universitas

Hrvatska košarka u novu sezonu ulazi s novim sustavom natjecanja – najjači rang je Premijer liga, dok je dosadašnjih pet A-2 liga spojeno u jednu vrlo jaku zajedničku ligu, koja će nositi ime Prva hrvatska košarkaška liga, a činit će je 14 klubova.

Među njima su i košarkaši karlovačkog Šanca, koji su prošle sezone sudjelovali i u kvalifikacijama za Premijer ligu – nisu uspjeli, ali zasigurno im je to bilo odlično iskustvo pred novo natjecanje, koje će nesumnjivo biti znatno jače od dosadašnje A-2 lige.

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza izvučen je i raspored prvenstva, a Karlovčani će u prvom kolu, koje je na rasporedu 7. listopada, na svom parketu u ŠSD Mladost dočekati ekipu Universitasa iz Splita.

  • Osim Karlovčana i Splićana, Prvu hrvatsku košarkašku ligu čine još zagrebački klubovi Vern, Rudeš, Bosco i Agrodalm, pulske momčadi Istrauni i Pula 1981, riječki Kvarner 2010, Gorica iz Velike Gorice, Borovo, Grafičar iz Ludbrega, Podravac iz Virja te Belišće.

    KAŠonline

  • Odgovori