KAportal Izuzetna pohvala Dramskom studiju - "Igra" Sanje Hrnjak uvrštena na 15. Svjetski festival dječjih kazališta u Njemačkoj | Karlovački informativni web portal

Izuzetna pohvala Dramskom studiju – “Igra” Sanje Hrnjak uvrštena na 15. Svjetski festival dječjih kazališta u Njemačkoj

Od 22. do 29. lipnja u Njemačkoj, u gradu Lingenu, održat će se 15. Svjetski festival dječjih kazališta, a iznimnu počast dobio je Dramski studio Gradskog kazališta Zorin dom, koji će se na ovom velikom festivalu, na koji su prijave stizale iz doslovno cijelog svijeta, predstaviti “Igrom” Sanje Hrnjak.

“Igra” je nastala na osnovu meksičke narodne pripovijetke, koja govori o ljudskim osobinama i osjećajima. Glavni akter priče – Istina, odluči stati na kraj Laži, ali Laž se ne da i započinje igru skrivača, pokušavajući pobjeći što dalje od Istine. Kroz tu “igru” skrivaju se i razotkrivaju i ostale ljudske vrline i mane pa se na kraju jasno vidi koje osobine vrijedi njegovati, a koje treba iz sebe iskorijeniti. U režiji Sanje Hrnjak, scenski pokret Martine Maričić i uz naraciju Branka Meničanina, u ovoj se predstavi pojavljuju tri generacije Dramskog studija koji je godinama, prvo pod Berislavom Frkićem, a u posljednje vrijeme pod vodstvom Sanje Hrnjak, bio karlovačko kazališno svjetlo u vremenima bez profesionalnog ansambla, a i danas kvalitetom svojih predstava pokazuje da je amaterski samo – statusom.

“Vizu” za nastup na 15. Svjetskom festivalu dječjih kazališta dobilo je 17 predstava – uz karlovačku “Igru”, iz Europe nastupaju kazališne skupine iz Armenije, Estonije, Grčke i Slovenije, iz Afrike grupe iz Benina, Egipta, Gane i Zambije, iz Južne i Srednje Amerike dolaze predstave iz Kolumbije, Paragvaja, El Salvadora i Meksika, iz Azije stižu predstavnici Indije, Indonezije i Japana, a Sjevernu Ameriku predstavlja kazališna skupina iz Kanade.

  • KAportal.hr

     

  • Odgovori