KAportal Izložbom Juliena Duvala na Starom gradu Dubovcu najavljeni 7. Foto dani mladih koji u grad dovode talente iz cijelog svijeta | Karlovački informativni web portal

Izložbom Juliena Duvala na Starom gradu Dubovcu najavljeni 7. Foto dani mladih koji u grad dovode talente iz cijelog svijeta

foto: Demjan Rožman

Ovog tjedna Karlovac još jednom postaje središte kreativnosti, umjetnosti i kulturnih zbivanja za mlade – nakon gitarista, flautista i pijanista, a prije filmaša, ovog puta naš grad ugostit će nadarene fotografe iz cijelog svijeta. Ususret 7. Foto danima mladih, u prekrasnom ambijentu Starog grada Dubovca otvorena je izložba fotografa francuskog podrijetla Juliena Duvala „Vision of Sounds“.

Izložbom fotografija „Vision of Sounds“ u romantičnom ambijentu Starog grada Dubovca najavljeno je ovogodišnje izdanje Foto dana mladih. Osnovni motiv izložbe koji se proteže kroz sve fotografije jest trenutak, odnosno emocija inspirirana glazbom.

– Želio sam na neki način dati inspiraciju mladim fotografima i pokazati im i glazbena fotografija može biti umjetnička te da je bez obzira na snažnu konkurenciju ipak moguće pronaći svoj put u svijetu festivalske fotografije, rekao je Julien Duval na otvorenju izložbe.

  • Direktor festivala, Filip Trezner najavio je brojne sadržaje u kojima će od 10. do 15. kolovoza imati prilike uživati i sudionici i publika:

    – Trudili smo se ove godine produkciju festivala podići na još višu razinu, kako bismo sudionicima i Karlovčanima omogućili vrhunski glazbeni, filmski i fotografski doživljaj. Kroz ukupno osam izložbi koje će biti otvorene za vrijeme Foto dana mladih, dvije večeri PickUp Music Festivala sa izvrsnim Let3 i Jinxima te filmskom projekcijom na čak jedanaestmetarskom platnu, najvećem dosad postavljenom u Karlovcu, želimo podignuti ljestvicu u organizaciji događanja, a našim međunarodnim sudionicima pružiti nezaboravne uspomene, naglasio je Trezner.

    KAportal.hr

  • Odgovori