KAportal IZBORNI SABOR HZSN: Juri Ozmecu i Marijanu Bakiću novi četverogodišnji mandati predsjednika i glavnog tajnika | Karlovački informativni web portal

IZBORNI SABOR HZSN: Juri Ozmecu i Marijanu Bakiću novi četverogodišnji mandati predsjednika i glavnog tajnika

Glavni urednik Sportske televizije Jura Ozmec izabran je na 3o. Izbornom Saboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), održanom 22. veljače 2019. u Novinarskom domu u Zagrebu, za predsjednika udruge sportskih novinara Hrvatske, dok će dužnost glavnog tajnika u sljedećem četverogodišnjem mandatu obnašati Marijan Bakić urednik KAŠonline – sportskog web portala Karlovačke županije.

Ozmec je na čelu HZSN-a neprekidno od 2003. godine i ovo mu je 5 četverogodišnji mandat, dok je Bakić na sadašnjoj funkciji od 2011. godine i ovo mu 3 mandat kako je glavni tajnik HZSN-a. Uz predsjedničku funkciju sportskih novinara Hrvatske Ozmec obnaša i visoke funkcije u AIPS (Svjetska asocijacija sportskih novinara) rizničara i v.d. glavnog tajnika.

U novi Izvršni odbor HZSN-a od 11 članova, uz predsjednika i glavnog tajnika a na prijedlog novog-starog predsjednika izabrani su: Nikola Lipovac (Jutarnji list), Zlatko Karlo (Sportske novosti), Robertino Šalinović (HINA), Ivana Lukačić Krajina (HRT), Anton Filić (Večernji list), Lovorko Magdić (Hrvatski radio), Ante Župan (Zadarski sport), Robert Valai (fotoreporter) i Vinko Knežević (HOO).

U novi saziv Vijeća časti izabrani su Zoran Kovačević, Tomica Jakopec i Radica Jurkin.

 • Prihvaćena su još i godišnja izvješća predsjednika i glavnog tajnika te Plan rada za razdoblje 2019.-2023. koji je podnio predsjednik Ozmec, kao izmjene i dopune Statuta HZSN.

  Na prvoj sjednici Izvršnog odbora biti će izabran dopredsjednik HZSN-a te Organizacijska tajnica a koju je dužnost do sada obnašala Vesna Brumec s Hrvatske televizije.

  OBILJEŽAVANJE 70-te OBLJETNICE DRUŠTVA

  Ove godine HZSN slavi 70 godina postojanja (osnovan je 6.4.1949.), uz svečanost koju pripremaju 6. travnja 2019., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike, kojom prigodom će biti dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja HZSN-a za prošlu godinu. Dakako, 70 godina će obilježiti i s izdavanjem knjige.

  Dolazak na svečanost već je potvrdio predsjednik Svjetske udruge sportskih novinara Gianni Merlo te vodeći trojac Europske udruge sportskih novinara, također su potvrdili dolazak. Osim njih, pozvanu su i predsjednik i glavni tajnik SEESJA (Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe) te predstavnici još 8 zemalja s kojima HZSN održava izvanredne odnose, ne samo na profesionalnoj bazi, već prvenstveno kroz novinarske seminare i predavanja, te kroz igranje nogometa. Na proslavi se očekujemo dolazak i predstavnika sportskih udruga Hrvatske, HND-a, HOO-a ali i mnogo šire, gotovo 200 ljudi.

  Izvor HZSN/Foto Robert Valai

 • Odgovori