KAportal Izbor NAJkupališta 2017. uz Karlovačko: Zeleni kut u Zvečaju ima najbolju gastronomsku ponudu, no i ove godine izostala ulaganja u kupalište | Karlovački informativni web portal

Izbor NAJkupališta 2017. uz Karlovačko: Zeleni kut u Zvečaju ima najbolju gastronomsku ponudu, no i ove godine izostala ulaganja u kupalište

Zeleni kut u Zvečaju dugi je niz godina popularna destinacija za odmor uz rijeku izvan granica Karlovačke županije, a posebno je omiljen među brojnim kupačima i izletnicima iz Zagreba. Ovdje se priroda pobrinula da zaista da sve od sebe, no naš je dojam da je ovo kupalište iz godine u godinu sve više oronulo i slabije uređivano.

Definitivno je najveći adut upravo Zeleni kut, restoran sa smještajnim kapacitetima koji ima najširu ugostiteljsku ponudu od svih objekata na kupalištima obuhvaćenih našime godišnjim ocjenjivanjem, odnosno u izboru NAJkupališta 2017. godine uz Karlovačko. Međutim, izgleda da je ovdje kupalište postalo tek neki dodatni sadržaj na ovoj predivnoj lokaciji uz rijeku. To pokazuje niz stvari.

“Iceberg” izvan funkcije 

POKROVITELJ AKCIJE

Još uvijek nije uređena močvara, odnosno zarasla parcela koja se nalazi tik do kupališta, pa oni koji se i odvaže zaigrati odbojku na pijesku, bolje da pripaze da im lopta ne odleti par metara dalje u šipražje. Terasa sa šankom uz kupalište prilično je oronula, pa smo imali dojam da smo sjeli na terasu nekog radničkog odmarališta u ranim 80-im godinama. Ajde, ovo donekle izvlači hladno točeno Karlovačko, doduše u plastičnim čašama, pa taj dio ipak možemo oprostiti, bitno da je šank tu.

Nadalje, najmlađi kupači prilično su se razočarali jer “iceberg” na napuhavanje nije bio u funkciji, kao ni trampolin, no za ispravljanje ovog propusta još ipak ima vremena jer je sezona kupanja još duga. U Zelenom kutu mogu se iznajmiti kajaci ili kanui, a ovo je polazište i za mnoge rafting ture po Mrežnici. Dobra je stvar što je kupalište dozvoljeno za pse pa brojni kupači koji imaju kućne ljubimce rado tu dolaze, nekima se pak to i ne sviđa pa to smatraju manom a ne prednošću.

Zna se tko će po loptu

No ono što nikad nije razočaralo na ovoj lokaciji, su roštilji koji u sezoni non – stop rade punom parom pa tako i za obilaska patrole KAportala. Dok se muškarci zabavljaju s mesom, pivcem ili gemom, ljepše polovice uživaju na suncu, pa ako svi zajedno kasnije zaigraju odbojku, nema kraja veselju a i zna se tko će po loptu.

Da rezimiramo. Definitivno najveća prednost je restoran i njegova ponuda, no iz godine u godinu izostaju ulaganje u samu infrastrukturu kupališta, pa su i ocjene manje nego proteklih godina. No svakako najbolje bi bilo da se i sami zaputite u Zvečaj, pa ako se nešto u međuvremenu promijenilo, i mi ćemo biti sretni.

– Prirodne ljepote 4

– Uređenost kupališta 3
– Popratni sadržaji 3,5
– Čistoća vode 4
– Ugostiteljska ponuda 4,5

UKUPNO 18,5

KAportal.hr

 

  • Jedan komentar

    1. Tamo je doista predivno, no šteta što očekuju da će priroda sve sama odraditi i da se malo ne pobrinu za kupalište.Tako da u biti i stoji da restoranu ide visoka ocjena, a samom kupalištu bi trebala najniža…Potencijal Bogom dane livade i slapa nije iskorišten.

    Odgovori