KAportal Izbor NAJkupališta 2017. uz Karlovačko: Zeleni kut u Zvečaju ima najbolju gastronomsku ponudu, no i ove godine izostala ulaganja u kupalište | Karlovački informativni web portal

Izbor NAJkupališta 2017. uz Karlovačko: Zeleni kut u Zvečaju ima najbolju gastronomsku ponudu, no i ove godine izostala ulaganja u kupalište

Zeleni kut u Zvečaju dugi je niz godina popularna destinacija za odmor uz rijeku izvan granica Karlovačke županije, a posebno je omiljen među brojnim kupačima i izletnicima iz Zagreba. Ovdje se priroda pobrinula da zaista da sve od sebe, no naš je dojam da je ovo kupalište iz godine u godinu sve više oronulo i slabije uređivano.

Definitivno je najveći adut upravo Zeleni kut, restoran sa smještajnim kapacitetima koji ima najširu ugostiteljsku ponudu od svih objekata na kupalištima obuhvaćenih našime godišnjim ocjenjivanjem, odnosno u izboru NAJkupališta 2017. godine uz Karlovačko. Međutim, izgleda da je ovdje kupalište postalo tek neki dodatni sadržaj na ovoj predivnoj lokaciji uz rijeku. To pokazuje niz stvari.

“Iceberg” izvan funkcije 

 • POKROVITELJ AKCIJE

  Još uvijek nije uređena močvara, odnosno zarasla parcela koja se nalazi tik do kupališta, pa oni koji se i odvaže zaigrati odbojku na pijesku, bolje da pripaze da im lopta ne odleti par metara dalje u šipražje. Terasa sa šankom uz kupalište prilično je oronula, pa smo imali dojam da smo sjeli na terasu nekog radničkog odmarališta u ranim 80-im godinama. Ajde, ovo donekle izvlači hladno točeno Karlovačko, doduše u plastičnim čašama, pa taj dio ipak možemo oprostiti, bitno da je šank tu.

  Nadalje, najmlađi kupači prilično su se razočarali jer “iceberg” na napuhavanje nije bio u funkciji, kao ni trampolin, no za ispravljanje ovog propusta još ipak ima vremena jer je sezona kupanja još duga. U Zelenom kutu mogu se iznajmiti kajaci ili kanui, a ovo je polazište i za mnoge rafting ture po Mrežnici. Dobra je stvar što je kupalište dozvoljeno za pse pa brojni kupači koji imaju kućne ljubimce rado tu dolaze, nekima se pak to i ne sviđa pa to smatraju manom a ne prednošću.

  Zna se tko će po loptu

  No ono što nikad nije razočaralo na ovoj lokaciji, su roštilji koji u sezoni non – stop rade punom parom pa tako i za obilaska patrole KAportala. Dok se muškarci zabavljaju s mesom, pivcem ili gemom, ljepše polovice uživaju na suncu, pa ako svi zajedno kasnije zaigraju odbojku, nema kraja veselju a i zna se tko će po loptu.

  Da rezimiramo. Definitivno najveća prednost je restoran i njegova ponuda, no iz godine u godinu izostaju ulaganje u samu infrastrukturu kupališta, pa su i ocjene manje nego proteklih godina. No svakako najbolje bi bilo da se i sami zaputite u Zvečaj, pa ako se nešto u međuvremenu promijenilo, i mi ćemo biti sretni.

  – Prirodne ljepote 4

  – Uređenost kupališta 3
  – Popratni sadržaji 3,5
  – Čistoća vode 4
  – Ugostiteljska ponuda 4,5

  UKUPNO 18,5

  KAportal.hr

   

 • Jedan komentar

  1. Tamo je doista predivno, no šteta što očekuju da će priroda sve sama odraditi i da se malo ne pobrinu za kupalište.Tako da u biti i stoji da restoranu ide visoka ocjena, a samom kupalištu bi trebala najniža…Potencijal Bogom dane livade i slapa nije iskorišten.

  Odgovori