KAportal Izabrana najuzornija hrvatska seoska žena u 2018. godini - to je Melita Vrbanek iz Vivodine kod Ozlja | Karlovački informativni web portal

Izabrana najuzornija hrvatska seoska žena u 2018. godini – to je Melita Vrbanek iz Vivodine kod Ozlja

foto Ured Marijane Petir

– Najuzornija hrvatska seoska žena za 2018. godinu je Melita Vrbanek iz Ozlja! Laskavu titulu osvojila je na 19. Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koje se ove godine održalo u Zagrebu i tradicionalno pod pokroviteljstvom hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir, a dodijelio joj je žiri na čelu s predsjednikom Zdravkom Tušekom, ravnateljem Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, izvijestio je portal Agroklub.

Kako se navodi, Melita Vrbanek posao u MORH-u zamijenila je poljoprivredom. Nositeljica je OPG-a koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom, a u sektoru ekološke proizvodnje ovčarstvom, uzgojem žitarica, heljde i uljarica buča golica. Zajedno sa suprugom obrađuje 45 hektara poljoprivredne površine.

Jedna od predstavnica Karlovačke županije bila je Branka Tatalović iz Drežnice koja je nositeljica OPG-a bavi se uzgojom krava,ovaca, konja, svinja, koza i ratarstvom a ponajviše  uzgojom krumpira. Ona obrađuje 40 h zemlje, radi sireve, zimnice, pekmeze, rakije… U skoroj budućnosti želi otvoriti seoski turizam, a završila je razne edukacije za siraricu, mljekaricu, kuharicu i informatičarku.  Svoje eko proizvode prodaje na kućnom pragu.

 • Titulu druge pratilje odnijela je Ljiljana Kolarec iz Bapske, dok je prvom pratiljom proglašena Božica Perić iz Viškovaca. Udruga “Uzorne hrvatske seoske žene“ na čelu s predsjednicom Katicom Jerleković organizirala je ovaj, 19. po redu Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, a  eurozastupnica Petir je i ove godine kao nagradu za pobjednicu izbora osigurala put u Bruxelles i posjet europskim institucijama.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Čestitke gospođi Meliti, njenoj obitelji i cijeloj Vivodini !
   Prekrasan vivodinski kraj, izuzetno topli i marljivi ljudi I oduvijek pravi iskreni domoljubi !
   Bravo

  Odgovori