KAportal Desetak tisuća Karlovčana i gostiju našeg grada uživalo u vatrenom pozdravu ljetu i dobrom rock koncertu (FOTO, VIDEO) | Karlovački informativni web portal

Desetak tisuća Karlovčana i gostiju našeg grada uživalo u vatrenom pozdravu ljetu i dobrom rock koncertu (FOTO, VIDEO)

Ivanjski krijes još se jednom potvrdio kao najdraža karlovačka manifestacija. Nije ni čudo, još daleke 1779. godine po prvi puta gorjele su ivanjske vatre na obali Kupe, do danas sve je preraslo u sve uspješniju turističku manifestaciju. Karlovčani jednostavno ne zaobilaze krijes, kao nekada, u počecima te manifestacije, povorku Dana piva. I danas su na banijskoj i gažanskoj obali Kupe bile tisuće i tisuće posjetitelja, a negdje pred 22 sata, u iščekivanju spektakularnog vatrometa i paljenja velikih krijesova na Baniji i Gazi, na mostu i obje obale okupilo se i desetak tisuća ljudi. Ne samo Karlovčana, jer samo u kratkoj šetnji mostom čuli smo talijanski, njemački… na krijesove i rock koncert stigla je i poveća grupa mladih Zagrepčana, lijepo je vidjeti da su krijesovi sve prepoznatljiviji i izvan gradskih okvira.

Tko je bio bolji, čiji je krijes bio ljepši, već je godinama stvar koja je prepuštena samo međusobnom bockanju Gažana i Banijanaca. Krijesovi “pobjednika” nemaju, ili su, što je točnije reći, pobjednici i jedni i drugi. U uvodnim nadmetanjima ove godine su, pak, bolji bili Gažani – u nogometu su pobijedili sa 2:1, u potezanju užeta uzeli su dvije prilično brze pobjede.

I ove godine upečatljiv je bio karlovački vatreni pozdrav ljetu, i to u danu u kojem se ljeto već samo najavilo, a Karlovac bio najtopliji grad u Hrvatskoj sa 36 stupnjeva u hladu! Ipak, zagrijali smo se dodatno uz krijesove i uživali u vrlo lijepom vatrometu. Mnogi su i nakon toga ostali na Kupi, a jednako tako mnogi su krenuli put promenade i šanca, gdje je koncert održao Psihomodo Pop. Sitna kišica koja je pala neposredno pred početak koncerta, nikog nije prestrašila, naprotiv, nakon paklenog dana i još malo “grijanja” uz krijesove, odlično je došla. Psihomodo Pop, pak, pošteno je odradio koncert u odlično ispunjenom šancu – dobra dvosatna svirka, s presjekom svih hitova, od prvih singlova snimljenih u još tinejdžerskim godinama, do recentnih uradaka.

 • I lokacija se još jednom pokazala kao pun pogodak – već večeras na njoj možete uživati u zvuku Beatlesa, uz odlični The Beatles Revival Band.

  POGLEDAJTE VIDEO – VATROMET…

  KONCERT PSIHOMODO POP

 • 2 komentara

  1. Lijepo je bilo, konačno Grad živnuo, ljudi konačno malo opušteni i uživali na Ivanjskom krijesu, ali velika zamjerka prvo vodstvu Grada, a potom Gradskim tvrtkama Zelenilo i Čistoća, tvrtke se donekle brinu da nam grad izgleda čisto i mogu reći čak na nekim djelovima ušminkano, ali tamo uz “zidić” kraj Kupe sa strane Banije gdje su svi sjedili, hodali i čekali krijes i vatromet, gdje stare i prekrasne kamene stepenice vode do obale, sve puno izmeta, smeća i koječega, starog ko zna od kad!!!??, to je nedopustivo, pa kad ste po mostu stavljali žaruljice, zar niste taj nered mogli očistit, oprati šmrkom, ma iz krajnosti u krajnost…, to je ogledalo grada,”Izvana ui, iz nutra fuj…”, nažalost…

  2. Još da je bilo koje mjesto više gdje se moglo kupiti nešto od pića, ne bi bilo loše. A i smiješno je bilo gledati kak konobari za šankom na koncertu pretaču pivu iz staklenih flaša u plastične čaše.

  Odgovori