KAportal Investicija u nove ukrase se isplatila - Karlovac u predbožićno vrijeme nikad ljepši FOTO GALERIJA | Karlovački informativni web portal

Investicija u nove ukrase se isplatila – Karlovac u predbožićno vrijeme nikad ljepši FOTO GALERIJA

Investicija u nove božićne ukrase dakako se isplatila jer Karlovčani već nekoliko dana, otkako su postavljeni, ne kriju zadovoljstvo predbožićnim ugođajem u gradu, prije svega na šetalištu u Perivoju gdje će i održavati program Adventa u Karlovcu.

Bilo je zamjerki zašto program ne počinje s paljenjem prve adventske svijeće, no ipak je bolje da se u dva tjedna “stisne” kvalitetniji program nego da traje duže a bude loš. U svakom slučaju, preduvjet za dobar štimung je tu, grad svijetli bez kiča, još da nam je koja pahulja snijega i Božić može doći.

KAportal.hr 

 • 20 komentara

  1. Lijepi je nakit i lijepo je uređeno, ali zar je samo šetalište i Korzo Karlovac? Ostali djelovi Grada ne? Zašto stari nakit ne postavite u četvrti koje isto pripadaju Karlovcu, Grabrik, Luščić, Rakovac, Dubovac, Banija, Gaza..???Još samo jedno pitanje zašto ove godine tvrtka Zelenilo nije postavljala ukrase, već privatna tvrtka? Mogli ste uštediti na tome i socijalno ugroženim obiteljima uljepšati blagdane…. Novi Gradonačelnik, a puno propusta…, treba štedjeti gdje se može, a ne tamo gdje se ne može…!!!!

   • Uređuje se centar grada, svugdje. Nema božićnih ukrasa ni u Trnju, Trešnjevci ili Dubravi. Nisam još čuo za grad koji okiti sve kvartove, a ako netko želi u svom kvartu ukrase neka se organiziraju sami, postoje i mjesne zajednice tj. gradske četvrti, dogovorite se pa si okitite. Zvuči oštro, ali nije – nema grada koji okiti svaki kvart niti bi to imalo smisla. I baš to bi bilo trošenje bezvezno.

  2. Grad je predivno uređen,pravo osvježenje i iznenađenje…svagdje se uređuje centar grada.
   Ne zanovjetajte i ne prigovarajte.
   I ja sam mišljenja da je novi gradonačelnik napravio više nego bivssi u svim mandatima.

  3. Svakako, barem što se tiče gigantskih električnih kuglica u parku. A i konkurencija mu je bila opaka. Nakon ničega – nešto. Barem.

   • I Šebetićeva, Šipuševa, Vitezovićeva…

    Ne kažem da je napravio čuda, a definitivno si u pravu da mu je konkurencija napravila otprilike – ništa. Ali ponešto radi. To je osvježenje nakon 10 godina.

  4. Skroz ste u krivu, vezano za kićenje Grada, nitko nije prigovarao, već se pita gdje je stari nakit??, koji se može iskoristiti, niste u pravu vezano za kićenje Zagreba, jer su njegove mnoge ulice okićene, za razliku od naših, a pitanje zašto nije kitila tvrtka Zelenilo, već privatna i strpala naše novce u novčanik, nikom ništa!!, malo više čitajte komentar sa zanimanjem, ako već komentirate i ne bi se trebali razbacivati sa novcima tamo gdje nije potrebno, a uštedjeti se može, mogli su koju stipendiju više dati našim učenicima i studentima…

   • A što misliš da Zelenilo besplatno kiti? To što je tvrtka gradska ne znači da obavlja poslove besplatno 🙂 Tako da tu nedostaju konkretne informacije a da bismo nešto komentirali. Možda je ova tvrtka manje naplatila od Zelenila. Možda je to tvrtka koja izrađuje ukrase i ujedno obavlja usluge kićenja. To što je netko na ulici vidio da kiti tvrtka XY ne znači ama baš ništa dok ne znamo koliko je to koštalo, je li koštalo više nego ranijih godina, je li uopće koštalo ili je dio ugovora uz kupnju ukrasa, itd. Možda je. Možda nije. Možda je Zelenilo prije kitilo a nije trebalo/smjelo. Možda su u šumi.
    Nešto nije loše (niti dobro) zato jer je neki anonimni komentator to napisao na internetu.

    Uzgred, Zagreb je carstvo kiča. Zadnji put je bio lijep prije 3-4 godine. I nadam se da nitko neće pomisliti da je karlovački advent “mali” i da ga treba širiti jer je to uništilo gušt u Zagrebu. Uostalom, živimo u sekularnoj državi. Grad je uredio centar/prostor Adventa i to je sve što treba učiniti. Što će si netko raditi u kući ili pred zgradom je njihova stvar. Da ne bi, pa kad okite Gazu onda će se javit ovi iz Mjesnog odbora Pokupska Dolina da zašto i kod njih nije sve okićeno. Najbolje da od Mahičnog do Knez Gorice napravimo jedan veliki advent.

    • Ne mogu vjerovat da ću branit “ejdized” vlast 🙂
     Ove godine je lijepo okićeno i baš me zanima kakav će biti adventski sajam, a vjerujem da će biti vlo dobar.

     Martini–gunđaš bez veze.

    • Lukson, primjetil sam da u svemu braniš HDZ.
     Opet se zadovoljavaš sa minimumima.
     Naravno da je ono što je okićeno – izuzetno lijepo ne samo što je inovativno nego i lijepo, efektno… kako got hoćeš, ali je isto tako legitimno postaviti pitanje da li oni u Grabriku i Novom centru makar i simbolično imaju pravo osjetiti taj ugođaj ?
     Imaju zasigurno jer zasigurno plaćaju i najviše u blagajnu grada.
     A o tome nitko niti ne razmišlja.
     To su mogli napraviti sa starim nakitom…
     A Zelenilo… hm… radili bi oni to i zabadava, onak u vlastitoj režiji ili bi bila varijanta da lijepo sve njihove usluge stavimo na tržište pa da vidimo da li bi bilo što dobili u pravoj tržišnoj utakmici…
     Tak da ne trebaš braniti ni Zelenilo…

     • Majstore, ovo nije Vijećnica i postaješ pomalo naporan sa svojom opsesijom HDZ-om 😉 Ljudi ovdje komentiraju kao građani i živo im se jebe za to tko je iza nečega – sviđa im se ili ne sviđa. Tvoje tumačenje svega kroz političke naočale ispada paranoično, što ti samo može štetit, ali to je tvoja stvar.

      Isto tako, tvoje fantaziranje o “minimumu” je demagoška floskula koja ti isto može eventualno proć u Vijećnici. Ne zadovoljavam se ja s nikakvim minimumima nego ispada da ti iza svoje proklamirane ambicioznosti zapravo skrivaš pokriće da serkaš po svemu. Što god netko napravi, netko može pronaći razlog da serka. ŠTO GOD. I onda kad se na to ukaže onda će političar uletit s ovakvim demagogijama i frazama. Trudiš se prikazat drugačijim od ostalih političara, ali ovakvim komentarima ispadaš stereotipni prikaz političara. Ne mislim da to jesi, ali trudiš se razuvjerit me.

      Da, legitimno je da netko postavi pitanje. Legitimno je i da mu se odgovori na način koji se tebi ne sviđa. Legitimno je i da se ti ne slažeš sa mnom ili s gademzom ili nekim petim. Ali onda raspravljaj s nama bez političke paranoje nego reci svoje mišljenje. Ja komentiram (vjerujem i gademz) to kako je po meni okićen grad, a ne što je napravio HDZ/SDP/Petračić.

      Da, i dalje smatram da nema potrebe da se kite svi kvartovi u gradu. I dalje znam da se to ne radi NIGDJE (vidiš, da odgovorim na tvoje gnjavljenje – ne da se ne radi ni u Sisku, nego se ne radi NIGDJE, ako razumiješ razliku 😉 ). I dalje si GČ Novi centar može sama dogovorit lampice ako njeni stanovnici žele imat ugođaj. I da sam ja na vlasti isto ne bi svaki kvart bio okićen, jer je to besmislica. I da si ti na vlasti pa da si ovak okitio isto bih rekao da je zgodno zato jer je zgodno. A da si okitio cijeli grad rekao bih da pretjeruješ i bacaš pare.

      Nije okićen ni moj kvart, a volim ga više od drugih kvartova. Pa ne mislim da je to nepravda. I doček Nove godine će bit samo u centru – a da Belan možda otpjeva tri pjesme tamo pa skoči do Grabrika? Pa Dubovca? Kraj glavnog dijela na Švarči, a bis na Baniji? 🙂 Uređeni su centar / adventsko područje. Tako to i bude. Plus možda neki važni objekti, itd. A ne svaki kvart koji postoji.

      P.S. Osobno bi me više uvrijedilo da mi je netko u kvart natrpao stari nakit koji je i već svima dosadio i već je dijelom i oštećen, nego što me briga da nije okićen 😉

      • Malo te pogodilo…. a slobodu koju si želiš u komentiranju ne dopuštaš npr. meni već uzimaš kao gnjavljenje…
       Baš bi bio odličan diktator.
       Vjerojatno imaš razlog zašto te pogodilo i ne znam zašto podcjenjuješ Vijeće ?
       Uostalom zašto misliš da sam opsjednut HDZ-om kad sam ja jednostavno zaljubljen u njega više nego ti ?
       Svi serkaju, jedino ti ne – to se zove samokritičnost i spremnost na demokratsku raspravu preko foruma.
       Baš lijepo.

      • LOL 😀 Pa upravo ti ne doppuštaš slobodu u komentiranju drugima bez paranoje i fantazija. Nitko nije tebe prozivao, niti je itko prozivao martini prije nego što si se ti pojavio (samo se s njom nismo slagali).
       I nemoj si tepat u množini, to ti je blesavo i nije ti potrebno. Ti serkaš, ne drugi. Ti pojedinac 😉 I to u konkretnom komentaru – da, serkaš. Uplićeš bezveze u priču nekakva niska podbadanja, što obično najbolje govori o “snazi” argumenata. Ako misliš da je trebalo okitit sve onda fino to reci i obrazloži zašto, bez dramatiziranja i paranoje da su svuda oko tebe hadezeovci.
       Pazi lika, uleti u komentare i počne prozivat i podmetat ničim izazvan i onda govori o spremnosti na demokratsku raspravu 🙂

      • E da, kaj se tiče Zelenila, ni njih ne branim. I to ti je paranoja 😉 Rekao sam nešto što je prilično jasno, a to je da nemam pojma o čemu se radi, jer nemam. I neću komentirat nešto zato što sam dobio površnu informaciju u nečijem komentaru. Ti možda znaš o čemu je riječ, ipak si vijećnik, pa ako smatraš da u tom dijelu ima razloga za kritiku – super. Onda reci o čemu je riječ i kaj se moglo bolje. Ali “zašto nije kitilo Zelenilo nego XY tvrtka” meni (ni ikome) ne znači ama baš ništa. Možda je XY tvrtka jeftinija. Možda je to dio ugovora. Možda Zelenilo to ne smije radit po zakonu, svega ima u ovoj državi.

       Ako mi kažeš “Zelenilo je to moglo po zakonu i po svojim kapacitetima to odradit besplatno, a tvrtka XY je dobila 20.000 kuna” onda ću reć – da, u pravu si.

       Ako mi kažeš “Zašto nije kitilo Zelenilo nego XY tvrtka” – kaj to meni ili ikom znači? Sve što znam iz toga je podatak da nije kitilo Zelenilo. Možda smo na tome uštedili. Ili dobili pet šarenih kugli. Možda nismo. Poanta je da ne znam. Ono što znam je da bi isto tako netko mogao pitat “Zašto grad kiti gradska tvrtka, umjesto da šansu dobiju privatnici, kakav je to monopol?”. Razlog za prigovor se uvijek može nać, zato je bitno čuti konkretan argument.

  5. Žao mi je što neću biti u gradu i vidjet ove novitete u živo. Ovako na slkama izgleda jako lijepo.
   Živim u Njemačkoj, u jednom gradiću malo manjem od Karlovca i, u prilog raspravi, okićen je samo centar.

   • Normalna stvar. Kao i svugdje. Žao mi je što sam bio malo oštar, jer cijenim Petračića i evo sad ću ga pohvalit da bi bez njega sve na političkoj a time i gradskoj sceni bilo puno gore, ali bokte fakat više nema smisla taj stav da ak nešto pohvališ onda si za HDZ ili ako kažeš da nešto nije minus onda odmah braniš HDZ ili se “zadovoljavaš minimumom”. To je totalno nezdravo razmišljanje, ne što se tiče pojedinca nego što se tiče cijelog društva u cjelini. Promišljanje boljeg Karlovca bi trebalo podrazumijevat i zdravo društvo koje ne traži u svemu nešto loše ili, pak, nekakvu zavjeru. A ti me Petračiću podsjeti kad se negdje sretnemo da ti kažem i zašto mi dodatno ide na onu stvar spominjanje jebenog HDZ-a, jer je preosobno da bih pisao ovdje.

    Ono, kiti se centar grada. To je tako. Svugdje. SVUGDJE. Sad je postao problem reć kak stvari stoje jer odmah nekog braniš ili si se prodao. Nitko nigdje ne kiti “Gaze” i “Grabrike”. I siguran sam da u tvom gradu u “Grabriku” nitko ne kuka po internetu da njemu nisu okitili ispred zgrade. Ali i to je jedan od razloga zašto je Njemačka Njemačka, a Hrvatska Hrvatska. I napravili bismo dobar korak kada bismo za početak makar to shvatili pa će to utjecat i na mijenjanje mentaliteta i na još važnijim pitanjima. Da, ima još važnijih stvari, ali nisu Nijemci Nijemci samo zato jer nema korupcije, uhljebljivanja, što rade vrijedno, što znaju dić glas za sebe, itd. nego i zato što kad je nešto dobro zaplješću i ne traže grozničavo razlog da i to nekako ipak malo pljucnu. Pa makar izmišljali razloge tipa zašto nije okićen Drežnik. Nije, zato jer se Drežnik ne kiti. Drežnik treba imat dobro opskrbljenu trgovinu, asfalt, dječje igralište, autobusnu vezu s gradom, ljudi s Drežnika trebaju imat posao itd. a božićne ukrase će ić gledat u centar kao i svi Drežničani u cijelom kršćanskom svijetu.

  6. Uopće ne znam Lukson zašto si se tako naljutio i samo si ti u pravu??!, ono što komentiram upućeno nije bilo tebi već će se pronaći oni kojima je, opet ću se ponoviti, kritika nije bila upućena kićenju jer je lijepo i tako u takvom gradu treba biti. Jedino ako si se ti našao među prozvanima!?, jer ja nikada ne pišem sve direktno, to nije fora :), a g. Petračić je sve to jako dobro shvatio.., Zelenilo je spomenuto sa razlogom, jer zadnjih nekoliko godina su kitili oni, a zašto? Zato jer su upravo gradska tvrtka koja mora zaraditi novce koje dobiva od Grada.., prije nekoliko godina je također kitila privatna tvrtka i samo za kićenje, ZA KIĆENJE uzimala 100 – 200 000 kuna, onda je bivši gradonačelnik odlučio da to odradi gradska tvrtka.. jer se ti novci mogu pametnije utrošiti, npr., na stipendije našoj djeci… 500 000 kuna se odvojilo na nakit u redu, ali ima i prećih stvari, a upravo to g. Petračić zna jako dobro, zašto se je on izborio da gradska tvrtka naplaćuje parking, jer razmišlja pametno u interesu Našeg Grada…, Puno bi se dalo još pisati, ali nema smisla očito!!, samo želim sve najbolje Našem Gradu, a ne da izgleda “Iz vana ui, iz nutra fuj…” Sve je lijepo i sjajno…

   • “Posao” komentatora jest da seruckaju po svemu što im padne na pamet, ali mudar gradski političar treba svakako reći sve što u gradu ne valja, ali isto tako treba treba znati reći kad je nešto dobro. U protivnom se uklapa u žalosnu šprancu po kojoj sve počinje od nule kad ja dodjem na vlast, a sve prije toga ništa ne valja.
    Špranca koja je grad već koštala milijune kuna…

   • kaktus ti je već odgovorio, ali da dodam. kao prvo, nisam se uopće naljutio na tebe, to ni najmanje, a ni na Petračića se nisam “naljutio” zbog njegovog mišljenja, nego zbog politikantskog preseravanja sa HDZ-om, kao da je malo dijete. kme, netko se ne slaže sa mnom, mora bit da je hadezeovac. smatram ga boljim od toga. a uz to je i odgovorniji od svih nas, jer ti i ja nemamo nikakvu odgovornost prema građanima, a on ima. zato npr. kada govorimo o drugim kvartovima onda ti možeš “serkat” (stavljam navodnike jer ne mislim uvredljivo) da zašto ih nema na Gazi pa ću ti ja reć daj ma kaj ti je pa nema ih nigdje van centra, kaktus će to potvrdit, možda će se javit Pero iz Melbournea i reć a ne ne, ovdje ih baš ima i to je to. a političar (bilo koji, ne Petračić) treba bit oprezniji i ne nalazit razloge da pljuca po nečemu ako ti razlozi nisu nimalo realni. jbg, kiti se samo centar, to ne da nije ništa neobično nego je to nekakvo pravilo kakvo postoji svugdje. možemo pričat da li je centar mogao malo šire bit obuhvaćen, ali “Gaza” i “Grabrik” se ne kite nigdje. okej, ti bi voljela da se kite, i tu nema problema. ali ostaje činjenica da se to ne radi nigdje. jasno, u pravilu, ne znam za svaki grad i selo na planeti. ali eto kaktusov primjer iz Njemačke koja drži do tradicije, u gradu je koji je i manji od Karlovca pa je okićen samo centar. to tak ide jbg.

    za Zelenilo niš nisam rekao osim da ta činjenica može značit i jedno i drugo. 500.000 za sam nakit ne mislim da je puno zato jer se nakit ne kupuje za jednu godinu, trajat će, tako da je to okej. a kako je sređeno to tko će kitit grad je druga stvar. AKO je netko opet uzeo 50 ili 100 tisuća za kićenje, a netko je mogao to napravit besplatno, onda jasno da je to bezveze (ako nema neka druga korist od ugovora). ja samo kažem da ja (ni itko drugi) to ne znamo iz puke činjenice da Zelenilo nije kitilo. možda je (lupam, nemam pojma, ali nemam pojma ni da je nešto pogrešno 😉 ) to dio ugovora pa je to 500.000 kuna za ukrase i 5 godina kićenja. možda u ovom trenutku iz tko zna kojeg razloga Zelenilo nije sposobno to odradit pa je to onda pljuska Zelenilu. možda je zbilja i grad bezveze bacio neku svotu koju nije trebao pa je pljuska gradu. a možda je nešto deseto što ima smisla.

  7. Vidiš da oboje želimo dobro Našem Gradu, zato možemo biti zadovoljni što možemo negdje i komentirati, …, ajde pozdrav svima do nove zanimljive teme..

  Odgovori