KAportal Inicijativa Probudi Karlovac nezadovoljna gradskom odlukom: Božićnice bi trebali dobiti svi umirovljenici, a ne samo socijalno ugroženi | Karlovački informativni web portal

Inicijativa Probudi Karlovac nezadovoljna gradskom odlukom: Božićnice bi trebali dobiti svi umirovljenici, a ne samo socijalno ugroženi

foto ilustracija

Karlovačka inicijativa Probudi Karlovac ne slaže se s tim što odluka Gradsko vijeća o dodjeli božićnica ne obuhvaća sve karlovačke umirovljenike. Kako navode u propopćenju, ovog Božića umirovljenike nekih gradova neće brinuti hoće li imati puricu i mlince na stolu jer su se za to pobrinuli gradski oci.

– Za neke gradove, no ne i za Karlovac. Isplatu novčane pomoći umirovljenicima za nadolazeće blagdane do sada je najavilo više od 20 gradova. Iznosi se kreću od stotinu pa iznimno do čak 4.000 kuna. Najčešće ovise o visini primanja, a cenzusi pritom variraju od grada do grada. Neki će pak umjesto novca podijeliti poklon bonove. Znamo da je Karlovac u mnogočemu poseban, pa i u ovome. Ne, nemojte se zavaravati i misliti kako će grad umirovljenicima podijeliti vrtoglavih 4 tisuće kuna mirovine, tu je riječ o Umagu, navode u svom priopćenju Alen Kristović, Goran Turk i Livija Hrastovčak.

Kako nam pišu, Karlovac je poseban jer će umirovljenicima ove godine pod bor staviti nulu!

– Da, dobro vidite, ukupno nula kuna božićnice dobit će karlovački umirovljenici. Božićnicu od 300 kuna dobit će samo umirovljenici korisnici socijalnog programa Grada Karlovca.Tako će donekle Grad uljepšati blagdane onima koji su u najtežoj situaciji, ali ne zaboravimo kako nema bogatog umirovljenika pa se pitamo što je s ostalima, zašto su zaboravljeni ili namjerno izostavljeni. Kada osoba ostari čekaju je samoća, depresija, a Grad se pobrinuo za ono treće, a to je siromaštvo. Zašto se u Gradskoj upravi ne zapitaju kako je karlovačkim umirovljenicima koji svojim unucima nisu u mogućnosti kupiti čokolade pod bor, dok se oni časte i više nego pristojnim božićnicama. Nadamo se da neće zaboravit da će i oni jednog dana ostariti, dodaje se u priopćenju.

KAportal.hr

  • Odgovori