KAportal Inicijativa dugoreškog vijećnika Jasmina Sarvana: Otmimo Drdu zaboravu upisivanju njegovog imena u tematski park splitskog Hajduka | Karlovački informativni web portal

Inicijativa dugoreškog vijećnika Jasmina Sarvana: Otmimo Drdu zaboravu upisivanju njegovog imena u tematski park splitskog Hajduka

Ovo je nadklupska i nadstranačka priča, ovo je jedna topla dugoreška priča nazvana „Drda uz Bajdu za sva vrimena“. Ovim se riječima dugoreški gradski vijećnik Jasmin Sarvan obratio Gradskom vijeću i vijećnicima te predstavio inicijativu koju je pokrenula grupa Dugorešana s ciljem da se prikupe sredstva za upis imena legendarnog nogometnog igrača i sportskog djelatnika u tematski park HNK Hajduka.

Ovaj park u sklopu stadiona Poljud u Splitu bit će otvoren tijekom ove godine, a upisivat će se imena igrača – donatora koji u sklopu akcije „Za sva vrimena“ preko udruge Naš Hajduk sudjeluju u otkupu dionica kluba.

– Cilj je do Drdinog 100. rođendana, 7. svibnja 2020. prikupiti željenih 7.500 kuna i time ga zauvijek oteti zaboravu i vratiti na mjesto njegovog najvećeg igračkog uspjeha. Osim novca, kako bi ostvarili svoj cilj, stupili smo u kontakt s rodbinom pokojnog Drde, koji su nam odobrili upis njegovog imena. Pozivam sve, gradonačelnika, vijećnike i sve ostale koji to žele da uplate proizvoljni iznos ovisno o mogućnostima i pomognu ostvariti ovu ideju – obrazložio je inicijativu vijećnik Sarvan.

Podsjetmo, Dragutin Drvodelić Drda, veći je dio svog života proveo u odgajanju mladih naraštaja nogometaša NK Duga Resa, ali je značajniji dio svoje igračke karijere proveo u splitskom Hajduku za koji je od 1949- 1952. godine odigrao 108 utakmica, zabio 28 golova i sudjelovao u osvajanju dvaju naslova državnih prvaka. Igrao je Drda u momčadi s najboljim hrvatskim nogometašem 20. stoljeća Bernardom Bajdom Vukasom kojem su njegovi Zagrepčani krajem prošle godine također osigurali mjesto u tematskom parku. Neka ih ponovno zajedno, navod se u obrazloženju inicijative.

Svi koji žele novac mogu uplatiti na račun: HR6924070001500323225, model HR00, poziv na broj: 999220, a u opis plaćanja navesti za Dragutina Drvodelića.

  • KAportal.hr

  • Odgovori