KAportal Imanje u Ogulinu nasljednici nisu htjeli zbog dugova pokojnika - preuzeo ga Grad pa završio u ovrsi | Karlovački informativni web portal

Imanje u Ogulinu nasljednici nisu htjeli zbog dugova pokojnika – preuzeo ga Grad pa završio u ovrsi

Imanje u vlasništvu Grada Ogulina, kuća i pripadajuće poljoprivredno zemljište naći će se danas na javnoj dražbi i to temeljem ovrhe nad nekretninama.

Nije baš uobičajeno da se na ovaj način sudski oduzima imovina jedne jedinice lokalne samouprave, pa smo odgovor o čemu se točno radi zatražili u ogulinskoj gradskoj upravi.

Kako nam je pojasnila službenica za informiranje Karmela Matić, imanje pokojnog Ivice Domitrovića Grad je naslijedio kao ošasnu imovinu, odnosno ostavinu bez nasljednika još u listopadu 2014. godine. Njega su se odrekli svi zakonski nasljednici, pa su po slovu zakona kuća i parcele došli u vlasništvo jedinice lokalne samouprave, odnosno Grada Ogulina.

– S tom imovinom došle su i obveze, odnosno dugovi prema raznim vjerovnicima, bankama i poreznoj upravi, kažu u gradskoj upravi. Založni vjerovnik je Karlovačka banka koja je i pokrenula postupak ovrhe.

KAportal.hr

 

  • Odgovori