KAportal Novi slučaj lažne diplome u Karlovačkoj županiji - referent za udruge, HSP-ov kandidat na izborima, krivotvorio diplomu Fakulteta prometnih znanosti | Karlovački informativni web portal

Novi slučaj lažne diplome u Karlovačkoj županiji – referent za udruge, HSP-ov kandidat na izborima, krivotvorio diplomu Fakulteta prometnih znanosti

Viši referent za udruge Karlovačke županije na ovom je radnom mjestu godinama radio s lažnom diplomom Fakulteta prometnih znanosti, doznaje KAportal.

Taman kad se počelo zaboravljati na pravu pošast lažnih diploma u karlovačkim gradskim tvrtkama, ustanovama i gradskoj upravi, karlovačkoj, a nedavno i dugoreškoj, otkriven je novi slučaj koji je u kraće vrijeme prolazio medijski “ispod radara”, sve do sad.

 • Revizija diploma

  Riječ je, naime, o sad već bivšem djelatniku Karlovačke županije N. G., potvrđeno nam je na naš upit iz Županije.

  Sve je otkriveno ne zaslugama same Županije i njenog čelništva – jer i nakon što se 2012. doznalo da tadašnja pročelnica Ureda župana nema diplomu Ekonomskog fakulteta u provjeru svjedodžbi i diploma se, očito, nije išlo – nego Ministarstva uprave. Ono je nalogom od 30. ožujka zatražilo provjeru vjerodostojnosti isprava kojim službenici i namještenici Karlovačke županije dokazuju potreban stupanj obrazovanja, te, u slučaju utvrđivanja nevjerodostojnima, poduzimanje radnji propisanih zakonom.

  – Karlovačka županija postupila je po nalogu Ministarstva uprave i izvršila provjeru vjerodostojnosti isprava. Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izvijestio nas je 2. svibnja 2017. godine da se diploma službenika N. G. ne nalazi u evidenciji diplomiranih studenata niti je diploma izdana od strane Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.

  Dobio otkaz

  Sukladno članku 115. stavak 1. točka h) Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi navedenom službeniku prestala je služba po sili zakona iz razloga saznanja da u vrijeme prijma u službu nije ispunjavao uvjete za prijam u istu propisane predmetnim zakonom. Predmetno rješenje nosi datum 2. svibnja 2017. godine. Službenik N. G. bio je zaposlen na radnom mjestu viši referent za udruge u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, za koje mjesto je propisan uvjet stručne spreme sveučilišni prvostupnik ili stručni prvostupnik društvene, prirodne ili tehničke struke, stoji u odgovoru pročelnice Tajništva, upravnih i općih poslova Irene Gerovac Zrnić.

  HSP-ov kandidat na izborima

  Na naše pitanje zašto o ovom slučaju župan nije izvijestio javnost kao što je to učinio u slučaju bivše pročelnice, odgovoreno nam je da je “u tijeku kriminalističko istraživanje koje je pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu po prijavi Karlovačke županije te upravo zbog istog istraživanja nismo predmetne informacije iznosili u javnost”. Odgovorili su i da će Županija “svoja prava ostvarivati u predstojećim kaznenim i eventualnim parničnim postupcima”.

  Inače, njihov bivši zaposlenik je, baš kao što je bila i pročelnica Ureda župana s lažnom diplomom Bernardica Topolnjak Halapa, član HSP-a, te je bio kandidat ove stranke za Gradsko vijeće Ogulina na netom završenim lokalnim izborima.

  KAportal.hr

 • 4 komentara

  1. E moj KA – portal, dragi ste mi, ali stare vijesti pišete…, ha, ha, ha, ha

  2. To je vec normalma stvar u nasem gradu, koja bi budala isla u skolu kad to rijesi na laksi nacin, a uostalom sto znaci krivotvoreno, danas ako upisujete izvanredni studij godinu placate cirka oko 20 000 kuna, a ako se unaprijed plati godina ta ce se i zavrsiti, naravno postavlja se pitanje kakva je to diploma?
   Nisu krivi ti ljudi vec drzava koja to i sama potice.

  3. Istina.
   Današnji dobrostojeći gazde djecu šalju na privatne fakultete i veleučilišta, nakon što masno plate školarinu.
   Ne biflaju napamet knjižurine od 500 stranica, ispite polažu samo jednom, i posao dobiju odmah.

  Odgovori