KAportal Idiote, ovo nije smetlište! One koji smatraju da su šume mjesto za otpad, kod dugoreškog izletišta dočekala poruka | Karlovački informativni web portal

Idiote, ovo nije smetlište! One koji smatraju da su šume mjesto za otpad, kod dugoreškog izletišta dočekala poruka

Dugoreška Čistoća često izlazi na teren i uklanja smeće koje su nesavjesni građani odbacili, najčešće u šumama u blizini grada. Prije nekoliko dana, kako bi upozorio građane da ne čine više ovakve stvari, predsjednik najvećeg dugoreškog Mjesnog odbora Trešnjevka, Drago Polović objavio je fotografije koje je snimio u redovnom obilasku i šetnji.

– Odbačeni krupni otpad pronašao sam na šetalištu od Duge Rese prema Gršćakima. Često tuda prolazim, kao i puno drugih šetača koji idu na izletište Sveti Duh. Ovo nije prvi puta da nailazim na smeće koje je netko od nesavjesnih građana dovezao i odbacio u šumi tik uz šetnicu. Jako me žalosti kad vidim ovako nešto. Smatram da svi zajedno moramo čuvati naše mjesto i naš grad, jer on je naše ogledalo – kazao je Drago Polović.

  • Na naše pitanje tko je postavio napis na kojem piše „Idiote ovo nije smetlište“ odgovara kako Mjesni odbor nije. Možemo samo nagađati, da je autor napisa vlasnik parcele, koji je s pravom bijesan, ali nažalost i nemoćan u borbi s ovakvim pojedincima.

    U nekoliko navrata slična situacija dogodila se i na Vinici, a jednom prilikom netko je tamo doslovno preselio dotrajali dnevni boravak. Nikad nećemo shvatiti kako je netko u stanju uložiti toliko truda i energije da utovari ovakve krupne stvari i onda ih skrivajući se, izbaci u šumi.

    – Kao građani moramo se ponašati savjesno, počinjem uvijek od sebe, pa sam tako upozorio i mještane da se ponašaju odgovorno i kod zimske službe, te da premjeste automobile ako smetaju. Kao predsjednik MO –a obavijestit ću Čistoću i oni će kao i do sada doći i očistiti, ali to nije rješenje problema, kaže nam Polović te pojašnjava kako je nedavno dobilo obavijest da će se ubuduće krupni otpad iz MO odvoziti jednom godišnje, a ne kao do sada dva puta.

    Obzirom na ovakvu odluku, ako se brzo ne promijeni, smeća u šumama ubuduće moglo bi biti još i više.

    KAportal.hr

  • Odgovori