KAportal I protekli vikend vozači bili brzi i pijani: Dolijala dva vozača koji piju i voze unatoč zabranama, pa obojica uhićeni i odvedeni na sud | Karlovački informativni web portal

I protekli vikend vozači bili brzi i pijani: Dolijala dva vozača koji piju i voze unatoč zabranama, pa obojica uhićeni i odvedeni na sud

I protekli vikend vozači na cestama u Karlovačkoj županiji pokazali su, na žalost, da vole potegnuti – i na cesti i iz čaše.

Policija je za pojačnog nadzora sigurnosti cestovnog prometa iz prometa isključila 24 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola i utvrdila 77 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Pri tom je rekorder među brzima bio vozač koji je po autocesti A1 vozio 205,8 km/h, dok su titulu najpijanijeg vozača gotovo ravnopravno podijelila čak dvojica koja su napuhala više od dva promila.

– Na području Slunja i Rakovice zatečena su dvojica vozača, stari 57 i 46 godina, koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola (jedan od 2,14 g/kg, a drugi 2,10 g/kg), te su obojica već jednom pravomoćno kažnjeni za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Obojica vozača su uhićeni i dovedeni na nadležni sud, te je jednome izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, a drugome novčana kazna od 9.000 kuna, izvijestila je PU karlovačka.

  • Nisu jedini koji su kažnjeni zbog ponavljanja prometnih prekršaja: pridružio im se i jedan mlađi vozač, kojem također nije strano popiti previše pa sjesti za volan.

    – U proteklom tjednu na području Ogulina zatečen je vozač, star 23 godine, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola 1,35 g/kg te kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu, a već je jednom pravomoćno kažnjen za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 4.663 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca, objavila je policija.

    Brzina i alkohol nisu jedini prekršaji koji čine sudionici u prometu: 22 su sankcionirana zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 vozača koristilo je na nedozvoljen način mobitel za vrijeme vožnje, a napravljena su i još 82 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

    KAportal.hr

  • Odgovori