KAportal HŽ infrastruktura zaustavila projekt obrane od poplave u Ogulinu - sporan potporni zid uz prugu koji ruši lokacijsku dozvolu? | Karlovački informativni web portal

HŽ infrastruktura zaustavila projekt obrane od poplave u Ogulinu – sporan potporni zid uz prugu koji ruši lokacijsku dozvolu?

Zadnja poplava ubrzala projekt Retencije

– HŽ Infrastruktura nije dala suglasnost na dokumentaciju radi čega je zaustavljeno izdavanje građevinske dozvole za retenciju Hreljin, kaže gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović koji je jučer u gradskoj upravi s predstavnicima HŽ-a održao sastanak s ciljem rješavanja problema koji je zakočio projekt. Kako kaže, problem im je potporni zid uz željezničku prugu.

– Predstavnici HŽ Infrastrukture su na sastanku odgovorili da razumiju važnost projekta te će iz tog razloga u najkraćem mogućem roku, u tjedan dana ili manje, naći rješenje kako bi se ovaj važan projekt nastavio, rekao nam je Domitrović.

Sastanak su inicirali predstavnici Hrvatskih voda, odnosno Vladimir Turković koji vodi projekt izgradnje Retencije Hreljin “s ciljem rješavanja problema koji je zakočio provedbu ovog projekta”.

  • Sastanak u Gradskoj upravi

    – HŽ Infrastruktura nije dala suglasnost na projektnu dokumentaciju radi čega je projekt zaustavljen. Problem je potporni zid uz željezničku prugu. Ispred projektanta problem je obrazložila Silvija Puljak navodeći kako je za isti zid 2015. godine, u fazi izrade idejnog projekta, HŽ Infrastruktura izdala suglasnost, odnosno smatrali su da ne predstavlja problem za željeznički promet. Temeljem tog idejnog rješenje ishođena je lokacijska dozvola. Sada kad je ishođenje građevinske dozvole u tijeku ako bi morali izmicati zid dalje od pruge to bi značilo vraćanje projekta na početak, morao bi se ponovno raditi idejni projekt, zatim ishodovati lokacijska dozvola, zatim izraditi glavni projekt i nakon toga ponovno ići na izdavanje građevinske dozvole.

    Vladimir Turković je obrazložio kako je namjera Hrvatskih voda ovaj projekt financirati iz EU fondova, a to je sad zbog ovog zastoja otežano pa i upitno. Gradonačelnik Dalibor Domitrović je apelirao na predstavnike HŽ Infrastrukture da obzirom na važnost projekta pokušaju naći alternativno rješenje koje neće vratiti projekt na početak, posebno sad kad je pred realizacijom. Predstavnici HŽ Infrastrukture su na to odgovorili da razumiju važnost projekta te će iz tog razloga u najkraćem mogućem roku, u tjedan dana ili manje, iznaći rješenje kako bi se projekt nastavio, stoji u priopćenju.

    KAportal.hr

  • Odgovori