KAportal HSLS će na izborima dati podršku vladajućima: Cijena - prava sitnica, jedno mjesto na listi HDZ-a | Karlovački informativni web portal

HSLS će na izborima dati podršku vladajućima: Cijena – prava sitnica, jedno mjesto na listi HDZ-a

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i kandidat te stranke za gradonačelnika Karlovca Damir Mandć potpisao je danas koalicijski sprazum s predsjednicom karlovačkog HSLS-a Mirnom Špehar za predstojeće lokalne izbore. Cijena ovog političkog sporazuma je jedno mjesto koje će na svojoj listi Liberalima dati HDZ. Na njemu će se, kao što je na predstavljanju kandidata za Gradsko vijeće i najavljeno, naći Marija Pavičić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Karlovac.

Potpisnici su naglasili da je ovo samo nastavak dobre suradnje koju su dvije stranke ostvarivale posljednjih osam godina, pa će tako HSLS pomoći HDZ-u realizirati sve projekte i teme naglašavajući problematiku obrazovanja, socijalne osjetljivosti, gospodarstva i turizma, a žele dati svoj doprinos i gradskoj strategiji obrane od poplava.

I HDZ je zadovoljan programskom i projektnom suradnjom, Mandić pogotovo, rekavši kako taj koalicijski sporazum ne podrazumijeva političko kadroviranje, te će sva zapošljavanja u službama Grada biti transparentna. Obje stranke smatraju da u Gradu ima dovoljno važnih tema oko kojih bi se konsenzusom mogle okupiti sve političke opcije, na čemu će on i inzistirati.
Dvije stranke pregovaraju o suradnji i u drugim gradovima na području županije, osim u Slunju.

  • KAportal.hr

  • Odgovori