KAportal HS Produkt gradi novu tvorničku halu, ljevaonicu vrijednu šest milijuna eura - radovi počinju na ljeto | Karlovački informativni web portal

HS Produkt gradi novu tvorničku halu, ljevaonicu vrijednu šest milijuna eura – radovi počinju na ljeto

Za razliku od Damira Mandića koji je stigao samo do vrata HS Produkta gdje je u društvu vlasnika skupljao potpise za svoju kampanju, u svom predizbornom obilasku njegov stranački kolega i još uvijek aktualni gradonačelnik i kandidat za župana Damir Jelić je obišao tvornicu i razgovarao o budućim projektima ove tvrtke. Naravno, u timu s pročelnicom Martinom Furdek Hajdin – kandidatkinjom za njegovu zamjenicu u Uredu župana.

Iz gradske uprave su nam sinoć javili da su s direktorom Željkom Pavlinom razgovarali na temu izgradnje nove hale. U planu je, navode, i izgradnja ljevaonice, investicija vrijedna oko 6 milijuna eura, koja bi dodatno trebala automatizirati i poboljšati cjelokupni proces proizvodnje, a izdavanje građevinske dozvole očekuje se u lipnju, nakon čega bi se odmah krenulo u realizaciju. 

– Direktor Željko Pavlin upoznao je goste s razvojem projekta CEKOM-a Centar kompetencija razvoja sigurnosti, koji je kao takav jedinstven u svijetu upravo radi softverske opreme koju će djelatnici HS Produkta sami osmišljavati. Centar kompetencije već se i sada razvija te postaje središte robotike i visoke tehnologije upravo u Karlovcu. U tvrtki kažu kako problema sa stručnim kadrovima za sada nemaju, upravo radi odlične suradnje s Tehničkom školom, ali i Veleučilištem u Karlovcu koje školuje tvrtki potrebne i stručne kadrove, kažu u Gradu.

 • Pavlin je istaknuo da HS Produkt veliku brigu posvećuje preraspodjeli poslova i prekvalifikaciji radnika koji unatoč robotizaciji procesa ne ostaju bez radnog mjesta već se u budućnosti planiraju i dodatna zapošljavanja. Ova tvornica danas zapošljava ukupno 1.850 ljudi.

  KAportal.hr

 • 3 komentara

  1. Htjela bih saznati bi li ovi naši bajni političari, lokalni kandidati za lokalne političke funkcije, svi od reda bez obzira odakle dolazili a to se naročito odnosi na HDZovce koji troše našu lovu poreznih obveznika za svoju promociju, obilazili razno razne OPGove i druge tvrtke, kao i ovu o kojoj se ovdje piše, da u tjeku nije kampanja. Pa nismo svi baš tako jako bedasti da ne vidimo o čemu se tu radi. Sram ih može biti a najviše foliranta Jelića,

  2. A zašto sve te razne opg-ove i one firme ne obilaze i političari iz drugih opcija?

  3. Krampus poanta price je da se kampanja razradjuje 4 g.
   A mjesec prije izbora krene jebacki sa naslikavanjem..
   Npr. Kao da se ti sjecas kako se jelic poslikao pred 4 g sa ljudima iz opg Boli te kita?
   Normalno da se ne sjecas jer si kratkog pamcenja kao i svi mi zajedno 🙂
   Pa zato i je uvijek naglasak opprbe da se 4 g nista ne radi jer su kratkog pamcenja a sve krene se raditi 3 mjeseca pred izbore asfaltiraaaa se jebote ,gradi se , kopa se, farba se jer ljudi doslovno ne pamte duze od 3 mj.
   I tak za 4 opet.
   Osim Petracica…on brate mili non stop nesto kvoca li ga kvoca i zato je postao dosadan ljudima jer ga non stop slusaju i gledaju 🙂
   Najbolje sutiti i nakon 3i po g. Ko iz pastete iskociti HOP

  Odgovori