KAportal Hrvatska vojska ponovo dobiva središte za obuku komandosa - moguća lokacija i vojni poligon kod Slunja | Karlovački informativni web portal

Hrvatska vojska ponovo dobiva središte za obuku komandosa – moguća lokacija i vojni poligon kod Slunja

Vježba na poligonu kod Slunja – foto ilustracija

Hrvatska vojska će 2019. opet dobiti posebno središte za obuku hrvatskih komandosa a jedno od mogućih mjesta gdje će centar biti stacioniran je Slunj, odnosno vojni poligon Eugen Kvaternik kod tog gradića u Karlovačkoj županiji.

Prema pisanju Večernjeg lista, “nove” Šepurine više neće biti moguće oformiti na istom mjestu, koje će dobiti turističku, a ne vojnu namjenu, tako da u MORH-u još uvijek oko toga hoće li Središte za borbenog vođu, kako će se zvati novi centar, biti u Slunju, Gašnicama, Udbini ili negdje drugdje.

U Središte za “borbenog vođu” dolazili bi vojnici na razne specijalističke tečajeve koji bi, ovisno o vrsti, trajali nekoliko tjedana ili mjeseci. Godišnje bi na posebnu obuku dolazili deseci najboljih dočasnika iz postrojbi HV-a, a nešto skraćeni tečaj prolazili bi i drugi časnici.

  • Ministar obrane Damir Krstičević kaže da će Središte za obuku nositi ime Marka Babića, junaka HV-a koji je dokazano u Vukovaru uništio najviše protivničkih tenkova.

    KAportal.hr

    POGLEDAJTE VIDEO…

  • Odgovori