KAportal Hrvatska policija na Plješivici spasila iscrpljenu sirijsku obitelj, među njima i bebu - majci troje djece pomagala i Hitna | Karlovački informativni web portal

Hrvatska policija na Plješivici spasila iscrpljenu sirijsku obitelj, među njima i bebu – majci troje djece pomagala i Hitna

foto PU ličko-senjska

Policajci iz PU ličko-senjske spasili su danas na Plješivici iscrpljenu sirijsku obitelj u kojoj je bila i beba od 11 mjeseci. Našli su ih u šumi, okrijepili i pozvali Hitnu pomoć budući je majka troje djece od iscrpljenosti ležala na tlu.

– Danas, oko 14.30 sati prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, policijski službenici su na samoj graničnoj crti, na nepristupačnom terenu u šumskom predjelu Plješevice (Škipine-Bijeli potoci) zatekli šest osoba bez osobnih dokumenata u iscrpljenom stanju.
Prema njihovim izjavama osobe su sirijskog državljanstva te se radi o 38-godišnjem ocu i majki s troje djece starosti 14 godina, 6 godina i 11 mjeseci, a s njima je u pratnji bila i 24-godišnja ženska osoba. Od iscrpljenosti 38-godišnjakinja ležala na tlu. Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć, a do njihovog dolaska policijski su službenici iscrpljene osobe okrijepili napicima i hranom. Po dolasku, Hitna medicinska pomoć iz Korenice je pružila pomoć na licu mjesta 38-godišnjoj majci. S obzirom da je utvrđeno da su sve osobe nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu, objavila je PU ličko-senjska.

KAportal.hr

  • Odgovori