KAportal "Hotelski boom" u Karlovcu - uz ŠuŠu u Nazorovoj, u gradnji i novi hotel na Baniji, Europa proširuje kapacitete, čeka se Central | Karlovački informativni web portal

“Hotelski boom” u Karlovcu – uz ŠuŠu u Nazorovoj, u gradnji i novi hotel na Baniji, Europa proširuje kapacitete, čeka se Central

Na valu “hotelskog booma” koji već dulje vrijeme traje na jadranskoj obali i u gradu Zagrebu, zaplovit će i grad Karlovac jer je u tijeku gradnja, proširenje ili obnova smještajnih kapaciteta na čak četiri lokacije u gradu.

Naime, punom parom se gradi u Nazorovoj ulici gdje će svoja vrata otvoriti Hotel ŠuŠu, no svoje bi proširenje trebao dobiti i karlovački Hotel Europa koji se nalazi u bivšoj upravnoj zgradi Konteksa, neposredno uz autocestu.

Pomoć od Europske unije

 • Iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Hotel Europa aplicira za sredstva za rekonstrukciju i dogradnju. Kako kažu u hotelu, svrha projekta je povećati kvalitetu i dodatnu ponudu hotela Europa kroz kategorizaciju 4 zvjezdice, izgradnju dodatnih sadržaja i povećanje smještajnog kapaciteta.

  – Oblikovanjem kvalitetnijih i privlačnijih turističkih proizvoda će se smanjiti ovisnost poslovanja od glavne sezone, povećati prosječna dužinu boravka gostiju hotela te dati poticaj razvoju turističke destinacije Zeleno srce Hrvatske, dodaju u hotelu u kojem se nadaju da će od EU za tu namjenu dobiti nešto više od devet milijuna kuna, dok je cijeli iznos veći od 26 milijuna.

  Novi hotel na Baniji

  Novi će smještajni kapaciteti niknuti i na Baniji. Tamo je kao i u Nazorovoj u realizaciji gradnja, a investitor je tvrtka Star turist. Kako saznajemo, novi će hotel imati 32 sobe a biti kategoriziran sa četiri zvjezdice.

  Hoće li u skorije vrijeme konačno početi i obnova hotela Central u karlovačkoj povijesnoj Zvijezdi ostaje pitanje, no po Jelićevim informacijama ulaganje u ruševni objekt će krenuti vrlo brzo. Podsjetimo, vlasnik cijelog hotela je poduzetnik Jozo Kaleb koji je dio zdanja kupio na dražbi na Općinskom sudu, a drugi dio direktno od Grada Karlovca.

  Zanimljivo da više nitko niti ne pita što je s drugom fazom “obnove” hotela Korana. Prva faza je odrađena, i ovaj je dio grada dobio lijepi objekt no u njemu još nitko nije odsjeo.

  KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Koliko će samo trebati vremena da Karlovcu pored svih ovih hotela treba hotel Korana na slapu?
   Svima se isplati raditi hotele osim na najatraktivnijem hotelskom položaju !!?

   Zbog činjenice da smo grad koji ne može dostojno ugostiti četiri autobusa na jednom mjestu trpe nam turizam, kongresni turizam i sport i to ozbiljno.
   Druga faza izgradnje !? ili kad prdnemo na rosu ? Tada nam više ne treba.

   To mjesto nije bez veze prostornim planom određeno za hotelski smještaj, a trenutni objekt nije hotel pa se može povući paralela da je taj hotel koji nije hotel zapravo – nelegalna građevina.

   Prostorni plan je i strateški plan grada Karlovca i MORA se poštivati a ne kao u onoj pjesmi “Zidjam” od grupe Sinestet

   https://www.youtube.com/watch?v=ndws8uhqQY4

   Takvo stanje je nažalost produkt loše lokalne i isključivo stranačke politike unazad 10 godina.

   Sinestet feat. Alejuandro Buendija – Zidjan

  2. Rezultat lokalne politike koja za svoje kreacije traži podršku lokalne struke ( u ovom slučaju cijenjenih inženjera, što arhitekata, građevinskih inžinjera i vještaka, urbanista itd. ) i dobija ju.
   Jedino kad struka ne dobije ono što si je zamislila da će dobit od lokalne politike ( materijalno i statusno ) onda ta struka ( lokalna ) kritizira politiku ( lokalnu ).

  Odgovori