KAportal Hotel Europa u kolovozu s 24 nove sobe, konferencijskom dvoranom, wellnessom i teretanom - Investiciju od 4 milijuna eura pomogla i EU | Karlovački informativni web portal

Hotel Europa u kolovozu s 24 nove sobe, konferencijskom dvoranom, wellnessom i teretanom – Investiciju od 4 milijuna eura pomogla i EU

– Kad ovo uredimo, bit će to jedan od najljepših ulaza u Karlovac, kazao je na današnjoj pressici vlasnik Hotela Europa Ivica Cvitković, govoreći o investiciji od oko 4 milijuna eura, od koje je 8,6 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava, ali i kreditnih, te vlastitih, ponajprije od tvornice istog vlasnika, IV-ER-KVC.

Njome će, početkom kolovoza, umjesto sadašnjih 35, Hotel Europa imati 59 soba za smještaj 160 osoba, konferencijsku dvoranu za 240 ljudi, wellness centar, teretanu i najmanje osmero novih zaposlenika.

– Neke smo natječaje već otvorili i pozivam sve zainteresirane mlade ljude, koji su željni rada u turizmu, učenja, koji žele živjeti turizam kao što ga mi živimo, da nam se jave za pomoć za daljnje školovanje, mogu kod nas uspješno ostvariti svoju karijeru, pozvala je direktorica Marijana Lemić, napomenuvši kako se nada da će otvorenjem novih sadržaja i kapaciteta Hotel Europa doprinjeti poboljšanju turističke ponude grada.

  • Upravo je ovaj projekt, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, dobar primjer suradnje Grada i investitora jer je građevinska dozvola izdana za 24 sata. Na tragu je to opredjeljenja Gradske uprave da bude stvarno na službi investitorima i to u cilju novih radnih mjesta.

    – Posebna je vrijednost ovog projekta što se ne radi samo o smještajnim kapacitetima nego i dodatnim turističkim sadržajima, koji onda i našem turizmu daju novu dimenziju: da ljudi dođu u Karlovac i zbog doživljaja, a ne samo kao prolaznici. Bilo bi mi drago da i drugi investitori prepoznaju ovakav kvalitetan projekt i da se na to ugledaju, ali na nama je na razini Gradske uprave da učinimo što više na području sadržaja i manifestacija i stvarne turističke ponude, da Karlovac ne bude samo prolazna destinacija, već grad u kojeg će turisti dolaziti i ostajati koji dan duže, rekao je Mandić.

    Kazao je kako gradnja budućeg hotela Šu Šu ide po planu iako je taj projekt zahtjevan jer se radi o zaštićenom području, za onaj na Baniji je izdana građevinska dozvola, dok je za Central problem kanalizacije u Haulikovoj.

    – To je naša obveza i moramo vidjeti kako taj dio odraditi što prije. Volja postoji, uvjeti također i vjerujem da će to uskoro krenuti, izjavio je Mandić.

    KAportal.hr

  • Odgovori