KAportal HOO, Kif i NSS-i zajedno moderniziraju dijagnostički centar | Karlovački informativni web portal

HOO, Kif i NSS-i zajedno moderniziraju dijagnostički centar

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (Kif) predstavili su danas, 26. travnja 2017. godine nacionalnim sportskim savezima (NSS) projekt novog dijagnostičkog centra na Kif-u.
Postojeći dijagnostički centar Kif-a proći će potpunu rekonstrukciju i modernizaciju kako bi se što bolje prilagodio svim sportovima. Stručnjaci Kif-a usko će surađivati s NSS-ima kako bi definirali baterije specifičnih testova te utvrdili koja je oprema potrebna za testiranje.

– U suradnji s vama, nacionalnim sportskim savezima, i koristeći vaše znanje i iskustvo krećemo u veliku rekonstrukciju dijagnostike u hrvatskom sportu. Od samog ćete početka biti uključeni u razvoj tog centra kako bi on u najvećoj mogućoj mjeri bio koristan vašim vrhunskim sportašima – rekao je dekan Kif-a Damir Knjaz.

– Iskoristit ćemo ovu postolimpijsku godinu za formiranje novog dijagnostičkog centra, a cilj nam je da se naši sportaši već iduće godine u njemu testiraju. Nakon deset medalja na Olimpijskim igrama u Riju HOO želi stvoriti sve potrebne uvjete za osvajanje još većeg broja medalja na idućim Igrama, a to nije moguće postići bez odgovarajuće dijagnostike – pojasnio je angažman HOO-a ravnatelj odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa u HOO-u Neven Šavora.

O suvremenim mogućnostima dijagnostike u postizanju vrhunskih sportskih rezultata govorili su djelatnici Kif-a Tomislav Rupčić, Goran Leko i Vlatko Vučetić, a Tomislav Madžar, posebni savjetnik za zdravstvo i sport predsjednice RH, upoznao je predstavnike NSS-a s planovima za sportsku polikliniku.

Dekan Knjaz najavio je kako će dijagnostički centar zajedno s biokemijskim laboratorijem naći svoje mjesto u sklopu novog Zapadnog kampusa Sveučilišta.

HOO/Manuela Sentđerđi Čorković

  • Odgovori