KAportal Za HNS krenula predizborna kampanja - Novaković Matanić u Ogulinu o Jeliću, Bjelolasici, bolnici... | Karlovački informativni web portal

Za HNS krenula predizborna kampanja – Novaković Matanić u Ogulinu o Jeliću, Bjelolasici, bolnici…

Marina Novaković Matanić, HNS-ova kandidatkinja za županicu i zasigurno ovih dana najaktivnija političarka u Karlovačkoj županiji danas je svoju, doduše preuranjenu, predizbornu kampanju nastavila u Ogulinu.

Tamo se, u društvu vijećnika Darka Vukelića prvo osvrnula na privođenje jednog ogulinskog vijećnika osumnjičenog za seksualno uznemiravanje djece, te kazala kako izražava “žaljenje što su takvi ljudi u politici, te ako se dokaže istinitost ovih tvrdnji, isto tako se nadam da će za to snositi najveću zakonsku odgovornost što postoji”.

Predstavila je i svoj program kao županice.

– Moj tim će raditi na tome da se što prije otvori Centar kompetencije za unapređenje kvalitete u drvnoj industriji, projektni ured županije za EU fondove, biti će u svakom gradu u Karlovačkoj županiji, radit ćemo na međuregionalnom planu gospodarenja šumama, kao i na tome da naši gradovi dobe međunarodni certifikat gradova s povoljnom poduzetničkom klimom, kaže Novaković Matanić.

Osvrnula se i na mogućnost zatvaranja Opće bolnice u Ogulinu, što kao medicinski djelatnik oštro osuđuje jer, dodaje, nama na ovako velikom području trebaju dvije Opće bolnice.

– Kao županica neću dozvoliti da građani ostanu bez odgovarajuće zdravstvene skrbi. Dapače, ja ogulinsku bolnicu vidim kao i podlogu za razvijanje medicinskog turizma, kaže kandidatkinja te nastavlja da će se založiti da se Bjelolasica vrati u vlasništvo grada ili Karlovačke županije.

– Nakon 25 godina vladavine HDZ, Karlovačka županija zaslužuje bolje, a to sigurno neće napraviti Damir Jelić koji je bio tri mandata gradonačelnik grada Karlovca i samo je vratio grad par koraka unatrag, a ne stvorio perspektivan grad. Ja sa svojim timom imam plan za Karlovačku županiju što ću i dokazati, a isto tako promjene su moguće na bolje i te promjene će krenuti od nas, zaključila je Novaković Matanić.

KAportal.hr

 

  • Odgovori