KAportal Hitna nije mogla do starice: HGSS priskočio u pomoć i zbrinuo osobu sa slomljenim kukom | Karlovački informativni web portal

Hitna nije mogla do starice: HGSS priskočio u pomoć i zbrinuo osobu sa slomljenim kukom

HGSS-ova Stanica Gospić jučer je zaprimila poziv od Hitne medicinske pomoći zbog nemogućnosti pristupa starijoj ženskoj osobi s područja Kosinja koja je prilikom pada slomila kuk.

Kako se kuća unesrećene osobe nalazi na manje urbanom području prilazni put zbog snijega nije prohodan, te je Hitna medicinska pomoć zatražila asistenciju HGSS-a. Tim od sedam spašavatelja sa dva terenska vozila odmah po pozivu krenuo je na intervenciju. Zajedno s timom Hitne medicinske pomoći dolaze do kuće osobe koja je zatražila pomoć, zbrinjavaju je te u sniježnoj nosiljci transportiraju do kola Hitne medicinske pomoći.

  • Ovo je bila deveta uspješna intervencija HGSS-ove Stanice Gospić u 2018. Po svemu sudeći mogla bi ovo biti rekordna godina po broju akcija spašavanja za Stanicu Gospić, ističu iz HGSS-a.

    Po običaju na društvenim mrežama nisu izostali komentari pohvale na njihovu novu uspješnu akciju spašavanja. Kako ističu, zbog teških, snježnih uvjeta u stanju su pripravnosti za nove intervencije.

    Foto: HGSS

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori