KAportal Helena Valentić osvojila srebro na 3.000 metara na zimskom atletskom prvenstvu Hrvatske u Puli | Karlovački informativni web portal

Helena Valentić osvojila srebro na 3.000 metara na zimskom atletskom prvenstvu Hrvatske u Puli

U Puli je održano zimsko atletsko prvenstvo Hrvatske u trčanju na stazi (odnosno, za razliku od dvoranskog prvenstva – na otvorenom). Atletski klub Karlovac predstavljala je jedna seniorka te 9 juniora i juniorki, a u grad na četiri rijeke vraćaju se s jednim, ali vrijednim odličjem. Osvojila ga je Helena Valentić u utrci na 3.000 metara za seniorke, osvojivši drugo mjesto i srebro. Zanimljivo je da bi Helena s postignutim rezultatom (10:54.35) osvojila odličje, brončano, i u seniorskoj konkurenciji da se odlučila nastupiti među starijim djevojkama.

U juniorskoj konkurenciji kod djevojaka nastupila je još Lea Novković, koja je bila osma na 800 metara. Kod juniora, pet karlovačkih atletičara trčalo je na 400 metara – Patrik Rački zauzeo je 9., Hrvoje Neralić 12., Tin Dolšak 18., Mihael Šaflin 20., a Matej Ćelić 21. mjesto. Marko Krivačić bio je 10. na 800 metara, a najbolji rezultat postigao je Bruno Belčić, solidan šesti na 3.000 metara.

U seniorskoj konkurenciji AK Karlovac predstavljala je samo Vita Novković na 800 metara. Zauzela je četvrto mjesto, ali i u “mršavoj” konkurenciji samo četiri atletičarke.

  • KAŠonline

  • Odgovori