KAportal Heinekenu Hrvatska nagrada HUP-a za društveno odgovorno poslovanje - uz hrvatski ječam i zelenu energiju zasluge i za donacije | Karlovački informativni web portal

Heinekenu Hrvatska nagrada HUP-a za društveno odgovorno poslovanje – uz hrvatski ječam i zelenu energiju zasluge i za donacije

Tvrtka Heineken Hrvatska iz Karlovca dobila je veliku nagradu Hrvatske udruge poslodavaca za društveno odgovorno poslovanje. Zaslužila ga je, navode iz HUP-a, za tri aktualna projekta – hrvatski ječam za Karlovačko pivo, Zeleno poslovanje kompanije Heineken Hrvatska te brigu o zajednici u kojoj poslujemo.

Naime, Heineken Hrvatska je 2014. pokrenuo projekt nabave domaćeg pivarskog ječma za svoje najpopularnije pivo – Karlovačko i danas koriste 100 posto hrvatskog ječma u pivu. U 2017. godini smanjili su emisiju CO2 na 6,2 kg/hl, a od kraja 2016. u pivovari u Karlovcu koriste samo zelenu električnu energiju (ZelEn), dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, kažu HUP-ovci.

U zadnjih devet godina potrošnju vode smanjili su za 40 posto, a u istom su razdoblju smanjili i količinu nerecikliranog industrijskog otpada za 86 posto.

  • Nagradu je uručila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

    Heineken Hrvatska uključen je u sponzorstva najvažnijih lokalnih događaja te donacije kroz koje podržavaju projekte i aktivnosti koji doprinose boljoj kvaliteti života u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Projekti se odnose većinom na infrastrukturne radove te uređenje javnih površina za sportske aktivnosti na otvorenom, uređenje zajedničkih prostorija (društvenih domova) ili prostorija udruga/društava koji djeluju u četvrtima, uređenja šetnica/zajedničkih javnih prostora.

    KAportal.hr

  • Odgovori