KAportal Heineken, Infinum i Drvona dobitnici Zlatne kune: Naši primjeri pokazuju da se i kod nas može uspjeti | Karlovački informativni web portal

Heineken, Infinum i Drvona dobitnici Zlatne kune: Naši primjeri pokazuju da se i kod nas može uspjeti

– Ovi naši primjeri pokazuju da se vrijednim radom u Hrvatskoj i Karlovačkoj županiji može uspjeti. I dalje ćemo poslovati prirodno održivo i pošteno, a ova nagrada je i poticaj da u onome što radimo budemo još bolji, rekla je Valentina Belavić iz Heineken Hrvatska, zahvaljujući u ime dobitnika Zlatne kuna za 2017.

Danas su, osim Heinekenu u kategoriji velikih poduzeća, uručene i Infinumu, u kategoriji srednjih, te Drvoni, u kategoriji malih poduzeća. Ove tri tvrtke, po riječima predsjednika Županijske komore Zlatka Kuzmana, najbolje su poslovale od 200 poduzeća iz Karlovačke županije, koliko ih je, između 2.095 poduzeća, ušlo u uži izbor, Njihovo poslovanje ocjenjivano je prema 21 mjerljivom kriteriju – od onih o likvidnosti i ukupnom prihodu do broja zaposlenih i prosječne plaće.

– Prosječne plaće u najboljim tvrtkama su od 7 tisuća i nešto do 12.500 kuna, a to je nekoliko puta više od prosječne plaće u županiji. Raduje što su rezultati svih tvrtki sve bolji i bolji i što ovu, 21. Zlatnu kunu dodjeljujemo u ambijentu općeg rasta gospodarskih pokazatelja i na državnoj i na lokalnoj razini, rekao je Kuzman.

  • Rast, u samo godinu dana, prosječnog broja zaposlenih s 80 na 160 zabilježio je Infinum, informatička tvrtka koja 80 posto svojih proizvoda izvozi u EU i SAD, zapošljava vrhunske stručjake i mlade koji od njih uče i kojoj je sjedište u Karlovcu, a poslovni prostori u Zagrebu.

    – Jer nam je Karlovac jako drag, jer nas je, od četvero vlasnika, troje Karlovčana! Jako rado bismo mi sjedište i glavni ured imali u Karlovcu kada bi u Karlovcu našli dovoljno ljudi koji bi radili, ispričao je Matej Špoler.

    Drvona, najbolja u kategoriji malih poduzeća, po riječima Anite Obradović Grijak, iako mlada firma, svoj rad zasiva na dugogodišnjem iskustvu u drvnoj branši.

    – Ova nagrada nam je potvrda da smo na pravom putu, a svoj uspjeh u poslovanju možemo prvenstveno zahvaliti svojim djelatnicima koji su uložili izniman trud u svom radu, kazala je Obradović Grijak, dodavši da rade i za domaće i strano tržište, za krajnje kupce, fizičke osobe, i poduzeća koja se bave trgovinom i gradnjom.

    KAportal.hr

  • Odgovori