KAportal HDZ sinoć proslavio 28. obljetnicu osnivanja u Karlovcu i Karlovačkoj županiji - Jelić ustvrdio: HDZ je najbolji alat za Hrvatsku | Karlovački informativni web portal

HDZ sinoć proslavio 28. obljetnicu osnivanja u Karlovcu i Karlovačkoj županiji – Jelić ustvrdio: HDZ je najbolji alat za Hrvatsku

HDZ u Karlovcu i Karlovačkoj županiji jučer je proslavio 28. godišnjicu osnutka stranke pa je to bila prilika da se na svečanosti u Gradskom kazalištu Zorin dom okupe brojni stranački dužnosnici i članovi. Iako je bio najavljen dolazak predsjednika stranke i aktualnog premijera Andreja Plenkovića, ipak je izostao, pa je kao njegov izaslanik došao glavni tajnik stranke i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovića.

U obraćanju medijima Jelić je rekao da su u ovom trenutku u 11 gradova i općina u Karlovačkoj županiji na čelu HDZ-ovci, ali isto tako u 11 jedinica lokalne samoprave nisu HDZ-ovci.

– Dok god postoji ova izjednačena borba, kazao je Jelić, na nama je da se zapitamo koliko u ovom trenutku ima stare slave, a koliko realne snage HDZ-a, rekao je Jelić te prisnažio kako je ipak “HDZ najbolji alat za Hrvatsku”.

 • Najavio je, uz izgradnju novog doma HDZ-a u staroj karlovačkoj Zvijezdi, ustanovljenje „male HDZ-ove akademije“ u kojoj će svaki dužnosnik biti i mentor jednoj mlađoj osobi radi kvalitetnog kadrovskog osvježenja.

  Od Nade Murganić i Tome Medveda, dvoje aktualnih ministara iz Karlovačke županije, Jelić je zatražio da budu „malo subjektivniji za vlastitu regiju, jer to je časno, i da oni moraju znati da se imaju kamo vratiti…“.

  Jandroković je kazao da je karlovački i HDZ Karlovačke županije jedan od najbolje organiziranih u Hrvatskoj. Istaknuo je kako je HDZ ključna politička snaga u Vladi i izrazio zadovoljstvo postignutim u 16 mjeseci rada Vlade Andreja Plenkovića.

  Fotografije HDZ Karlovačke županije

  KAportal.hr/Vijesti.rtl.hr

 • 5 komentara

  1. Očenašek se malo zabunio. Hrvatska je najbolji alat za HDZ, za sustavnu pljačku i grabež.

  2. Primijetila sam da gospon gradonačelnik Mandić i gospon župan Jelić samo za skupove HDZ-a stavljaju odijelo i kravatu. Na svim ostalim skupovima dolaze leđere obučeni. Očito da cijene samo svoje stranačke prijatelje a svi mi ostali za njih smo “stoka sitnog zuba”.

  3. Sve je to ok. Nek se oblače kako žele.
   No mislim da je veći problem što je župan Jelić navodno počeo studirati neki tehnički fakultet nakon, navodno, karlovačke Gimnazije, ali u Zagrebu izgleda nije imao žnoru ( treba na tim fakultetima nešto i raditi konkretno), pa ga je pogodila Božja zraka, pa je prešao na Jugoslavistiku i otkrio katoličku crkvu, a gradonačelnik Mandić je uspio studirati vjeronauk do 28. godine, a onda je skužio da ipak voli materijalni život.
   Što kažu ljudi, ništa nije slučajno.

  4. Možda je HDZ nekada i bio najbolje za Hrvatsku, ali to je za nama. Danas puštaju da nam se po Hrvatskoj šeću i Vučić i Dodig, nakon zahteva Srpskog narodnog veća za samostalnim općinama samo čekam da se i Šešelj pojavi negdje u lijepoj našoj.
   HDZ-u očito nije jasno da se ponavlja 91., da projekt velike srbije nije umro već ide dalje, akteri onda Srbija sa vodstvom na čelu, JNA, SPC i “jadni” goloruk narod sa automatskom puškom i par sanduka municije kod kuće.
   Danas i dalje Srbija, JNA će očito biti zamijenjena sa Dodikovom vojskom koja se polako ali sigurno naoružava i obučava, a za SPC i jadni narod bi možda i povjerovao da se distanciraju od toga projekta da su po povratku rekli tko je i koja zlodjela počinio. Kako nisu, ostaje sumnja u dobre namjere.
   A naši županijski i gradski Damiri će njonjati o pastoralnim posjetama i civilizacijskim dostignućim. Umjesto da jasno kažu da ponašanje poput Dodigovog nije primjereno i zatražiti da više ne dolazi.
   S time da se uočava bitna razlika, gdje Mandić formira svoj tim od stručnjaka koji suvereno vladaju područjem koje vode, a Jelić je pokupio bezidejne pozere da bez pogovora izvršavaju njegove zamisli. Kvalitetna razlika, koja se osjetila već u organizaciji Adventa.
   A 407 projekata će vrijediti samo ako niti jedna od Dodigovih 2500 dugih cijevi ne pukne, jer ako se zarati u komšiluku, možemo zaboraviti turizam i pitati se tko će i od kuda vratiti puste kredite koje ljudi danas dižu da bi se turizmom bavili.

  5. Moja iskustva su baš suprotna. Došao sam u grad s idejom za jedan poljoprivredni projekt koji objedinjuje malo više znanja od konvencionalne poljoprivrede i uputili su me u županiju jer oni “nemaju kapacitete za tako nešto”. Valjda su na ispitnim rokovima svi iz odjela u gradu.

  Odgovori