KAportal HDZ "privatizirao" Karlovački tjednik, a dva Damira ispadaju "iz paštete": Posvećeno im 18 od 22 slike, a imena spomenuta 42 puta | Karlovački informativni web portal

HDZ “privatizirao” Karlovački tjednik, a dva Damira ispadaju “iz paštete”: Posvećeno im 18 od 22 slike, a imena spomenuta 42 puta

foto ilustracija – Pixabay.com

Gradski vijećnik i HNS-ov kandidat za gradonačelnika Karlovca Nikola Badovinac uredništvo Karlovačkog tjednika za Jutarnji list nazvao je sjevernokorejskim filterom, optuživši ih za cenzuru, odnosno promociju HDZ-a. Badovinac se požalio kako su ga posljednji puta iz Tjednika za neku izjavu zvali prije dvije godine kada su ga pitali kamo će na doček Nove godine.

Jutarnji list u jučerašnjem broju podsjeća da je nedavno na upravljačku poziciju Tjednika sjeo Matija Perković, nekadašnji predsjednik HDZ-ova podmlatka, a odmah potom na novinarske pozicije doveo je svoje dvije kolegice iz stranke. Da HDZ ima svoje prste u uređivanju novina Jutarnji sugerira brojem tekstova i fotografija koje su u Tjedniku posvećene promociji dvojice Damira, Jelića i Mandića, njihovih važnih kandidata na predstojećim lokalnim izborima.

– U aktualnom broju Karlovačkoj tjednika na prvih osam stranica od 18 članaka 17 je posvećemo promociji HDZ-a, odnosno njegovih ministara ili gradskih projekata, Damir Jelić je na 13, a Mandića na pet od ukupno 22 fotografije, dok su njihova imena spomenuta čak 42 puta, pobrojali su u Jutarnjem listu.

 • Mobiliziranje gradskih medija u svrhu predizborne kampanje vladajućih u Karlovcu nije nikakva novost. Karlovčani se dobro sjećaju famoznog KA dnevnika, dnevnog lista koji je pokrenut sa zadatkom odrađivanja političke kampanje za HDZ, a izdavač mu je bio Karlovački tjednik. Novine su neslavno propale, a za njim ostao milijunski dug koji se na koncu prelomio na leđima građana.

  KAportal.hr

 • 17 komentara

  1. Hm… mediji i novinarski profesionalizam bi po defaultu trebali biti van okvira svake politike… Ali mi čitatelji već godinama viđamo većinu HR portala koji su naklonjeni lijevim opcijama, pa ova paralela uopće ne čudi. Pa i sam kolumnist ovog portala T.I. promovira i gura SDP u Karlovcu već dugi niz godina, pišući hvalospjeve o boljševicima iz “prijašnjeg boljeg vremena” u svakom članku pa nikom ništa.

   • banija parlamentarna monarhija

    Stjepane, između KA portala i Ivke i KArlovačkog tjednika postoje dvije ogromne razlike. Karlovački tjednik se, naime, financira uglavnom našim novcima, tj. novcima iz džepova građana, za razliku od KAportala koji živi od reklama. Druga razlika je, što je Ivka vrlo često kritičan i prema SDP-u i inertnosti oporbe, dok u tjedniku NIKAD nije izašao tekst koji bi i mrvu doveo u pitanje ili kritizirao bilo kakav postupak u vladajućim stranakama

  2. Uvaženi gospodin Perković onaj fini gospodin koji je nema dugo sa svojom ekipom demolirao ugostiteljski objjekt pa ništa čudno ,čovjek koji je uspio doći na tako važno mjesto dikrektora koji je već u samom početku potrošio skoro dva buđeta kojim ustanova na kojoj je on važna karika nebitno kome je on odogovoran za svoj “rad” tko ga je tako mladog i sposobnog postavio znaju samo oni koji su ga doveli na to mjesto pa ni oni sami nemaju nikakovu odgovornost samo misle na sebe i kako prijeći na što bolju poziciju a mi ostali to mirno promatramo jer očito to i podržavamo da je to drugačije nebi oni tako radili .

  3. svake novine i časopisi jednim djelom žive od prodaje a ako su čitatelji nezadovoljni prestaju kupovati i na taj način financirati,što je prvi korak prema gašenju novina.

  4. Čiji je ovo bilten ne treba pitati, propagandni bilten poražene yugo komunističke politike. Živite vi u Koreji i htjeli bi da se samo vaš glas, glas poraženih snaga čuje. Još živite u zločinačkoj yugoslaviji!

  5. Badovinac bi uhljebio partijske yugopropagandiste, uvalio bi on Rankovića, Stankovića, Nikolića, Kosanovića… itd itd

  6. slažem se djelomično s Badovincem. njega naime stvarno ima na kapaljku, ali što opet može bit i rezultat toga da ništa ne radi pa šta će uopće pisati, ali ako je riječ o cenzuri onda se slažem. međutim, što se tiče matanićke, ta je svako malo u tjedniku, pa više joj je dao prostora nego ikome, po meni čak i previše. ja postavljam sljedeće pitanje- koliko su u ostalim karlovačkim medijima dotični dobili prostora- to bi isto trebalo istražiti pa da dobijemo cijelu sliku, a ne samo komadić

  7. Stvar ponude i potražnje. Ja recimo ako vidim sliku crvene plavuše taj tjedan ne kupim Karlovački tjednik, čak ni babi ga ne odnesem…

  8. bla, bla, bla… la, la, la trla baba lan da joj prođe dan.

  9. Odavno više nije smiješno…

  10. Nije kriv direktor, urednik ili novinari jer su oni instrument u rukama vladajućih. Drugi je padež što su oni bezkičmenjaci i ulizice bez presedana, ako nesposobni za funkcije koje obnašaju. Mislila sam na sve osobe iz tog čušpajza, od direktora i urednika do zadjeg novinara i administratora te medijske kuće. Fuj, fuj….

  11. Naklada sve govori. To čita onaj tko mora. Ta tiskovina je u ovom realnom svijetu interneta postala toliko anakrona da je smiješna. Da im je stalo do te tiskovine onda bi pustili mlade da ju razigravaju, ali ovako imamo Borbu. Red čirilice rad latinice. Bolje rečeno red najdražeg vođe, red reklama gradskih tvrtki.

   • Ma joj. Za početak, pogotovo u današnje vrijeme, jedan TJEDNIK ne bi smio imati doslovno niti jednu jedinu vijest. Novinara koji dođe 2017. godine u TJEDNIK i ponudi vijest, urednik bi trebao lupit nogom u dupe.
    Teme, reportaže, foto reportaže, rubrike iz prošlosti tipa KAretrovizora, osvrti, intervjui, predstavljanja zanimljivih ljudi… Ne trebaju razotkrivati afere i šta ti ja znam, mogu zaobić politiku kompletno ako treba (i na taj način “poštivat” činjenicu da ih gradska vlast plaća) i napravit pozitivan list o pozitivnim ljudima i pozitivnim stvarima, nije problem. Samo u pozitivnom listu nema mjesta ni za Jelića i HDZ, nego za kulturu, sport, znanost, uspješne ljude, doktore, itd.
    Ma joj. I ma tisuću puta joj.

  12. Luksonov pogodak u sridu!

  Odgovori